Bucketlist

Hier wil je niet heen: dit zijn de 10 engste plekken op aarde

engste plekken

Op sommige plekken op aarde lijkt het alsof er een gruwelijke geschiedenis heeft plaatsgevonden, en de tijd er sindsdien heeft stilgestaan. Op die plekken hangt een onheilspellende mist waar een gruwelijke nachtmerrie zich in verbergt, klaar om jou te grijpen. Deze bestemmingen hebben vaak een legende, een mythe die dat gevoel versterkt. Wij gaan deze plekken bezoeken.

Engste plekken

Als je de meest mysterieuze plaatsen ter wereld bezoekt dan zijn er plekken te vinden die een donkere geschiedenis hebben, zoals het kasteel van Vlad de Spietser in Transsylvanië, Roemenië. Als je gefascineerd door dit soort plaatsen bent, dan is dit het ultieme must-visit artikel voor jou. De plekken die we hieronder behandelen zijn plaatsen waarvan men zegt dat het er spookt, of waar een gruwelijke reeks kannibalistische moorden hebben plaatsgevonden.

Dit zijn plekken waar de wind door de gangen van oude gebouwen waait, en je durft te zweren dat je er stemmen in hoorde. Plekken waar je de geschiedenis kan voelen, zoals het voormalige concentratiekamp in Auschwitz-Birkenau. Plaatsen waar schaduwen een andere betekenis krijgen, en je de jammerende stemmen uit het verleden kunt vertalen naar kwelling en angst. Dit zijn de 10 engste plekken op aarde.

1. De geest van Gongers op Sylt

In het Noorden van Duitsland ligt een eiland met de naam Sylt. Volgens de legende bezoekt de geest van een dode zeeman met de naam Gongers regelmatig het huis van zijn familie. Hij doet deuren open, speelt met de lichtknoppen, en ligt op bedden van familieleden. De volgende ochtend vinden ze alleen een plasje water. Dit zou de geest doen zodat hij niet vergeten wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anja Leithner (@anja_leithner)

2. Dragsholm kasteel in Denemarken

Dit middeleeuwse kasteel diende in die tijd ook als gevangenis. De geest van een jonge vrouw zou hier eeuwig ronddwalen. Het verhaal gaat dat de kasteelheer van toen zijn dochter opsloot en liet verhongeren vanwege een verboden liefdesaffaire. Sindsdien waart zij rond in de gangen van het kasteel. Bizar detail; bouwvakkers ontdekte 70 jaar geleden tijdens een renovatie een skelet in een witte jurk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dragsholm Slot (@dragsholmslot)

3. Greyfriars cemetery in Edinburgh

Schotland heeft een rijke, en spookachtige geschiedenis. Het land staat vol met kastelen en eeuwenoude hostels die behekst zouden zijn. In dit geval gaat het om een oeroude begraafplaats, Greyfriars cemetery. Overdag ziet deze plek er al spookachtig uit, maar s’nachts helemaal. Aan de zuidkant stond in 1679 de ‘covenanters prison’. Een plek waar vele mensen stierven. Deze specifieke plek zou zwaar spooky zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julika Luce (@julikaluce)

4. Het massagraf van Herxheim

Even gezellig picknicken op deze spookachtige plaats zit er niet in. Er ligt namelijk een gigantisch massagraf onder je voeten. Het graf is 7000 jaar oud en ligt in de wijnstreek Palts, Duitsland. De duizenden mannen, vrouwen en kinderen lijken te prooi zijn gevallen aan kannibalisme, de tandafdrukken zijn nog duidelijk in de botten te zien. Wat er op die plek heeft afgespeeld weet niemand.

5. RMS Queen Mary in Californië

Dit cruiseschip wordt vaak vergeleken met de Titanic, alleen ligt dit schip gewoon voor wal. Het is tegenwoordig een hotel, waar mensen vreemde dingen ervaren, zoals opengedraaide kranen, dekens die van het bed worden getrokken, en geesten in de gangen. Sinds de bouw zijn er ruim 40 mensen gestorven op dit schip. Er zouden 150 geesten rondzwerven, die mensen aanzetten tot zelfmoord. Het schip ligt in Long Beach.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Turkishraf (@turkishraf)

6. Beelitz sanatorium in Duitsland

Dit sanatorium werd ooit gebruikt voor tuberculose-patiënten uit Berlijn. Er zijn veel mensen gestorven op deze plek. Het gebouw staat nu leeg en lijkt rechtstreeks uit een nachtmerrie te komen. De architectuur van het gebouw is door de tijd aangetast, wat het verlaten gebouw nog meer spookachtig maakt. Het is verboden om hier te overnachten, maar toch wagen feestgangers het er vaak op om er thrill-feestjes te houden.

7. De Myrtle plantage in St. Francisville

Deze plek is beroemd geworden door de vermeende geest van een slavenmeisje, die op de plantage werd opgehangen door andere slaven, katoenplukkers. Dit deden ze omdat het meisje, Chloe, een verhouding zou hebben met de eigenaar van de plantage. Op een foto uit 1992 zou ze te zien zijn, tussen twee gebouwen, met de armen over elkaar. Nadat deze foto in de media kwam, werd deze plek legendarisch in de VS.

8. Het zelfmoordbos Aokigahara in Japan

Aan de rand van de Fiji-berg ligt een bos dat populair is onder mensen die zelfmoord willen plegen. Het zou de perfecte plek zijn om een einde aan je leven te maken. Er plegen gemiddeld 80 mensen per jaar zelfmoord, vaak door zichzelf op te hangen in bomen. Dit komt door een roman uit de jaren 60, waarin de hoofdrollen in het Aokigahara-bos een einde aan hun leven maken. Je mag er niet zomaar rondlopen.

9. Craco in Italië

Italië heeft prachtige steden en dorpjes die tot de verbeelding spreken. Het dorp Craco doet dat ook, maar dat is dan wel de verbeelding van een horror-auteur. Het dorp werd tussen 1959 en 1972 verwoest door aardbevingen, en is sindsdien verlaten. Er gaan verhalen dat er in het midden van de nacht geesten door de verlaten straten dwalen. Dit spookdorp wordt regelmatig bezocht door paragnosten.

10. Centralia in Pennsylvania

Deze spookstad in de Verenigde Staten lijkt rechtstreeks uit de hel te komen. Door een koolmijn onder de stad hangt er een permanente rook in de stad, er brandt namelijk nog steeds vuur in de mijn. Het asfalt is er uit elkaar gespleten, vervallen huizen zien er s’nachts uit alsof ze het decor van een horrorfilm zijn, en de dode flora in de omgeving draagt bij aan deze setting. Er wonen nog tien mensen in het dorp, even op de koffie?

Locaties van de engste plekken ter wereld

Als je nieuwsgierig bent geworden naar deze enge plekken dan hebben we de locaties alvast voor je op de map gezet. Dus als je jouw bucketlist een randje kippenvel wilt geven dan is dit je kans. Fijne reis!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!