Bestemmingen

Dit zijn de 10 goedkoopste vakantielanden van Europa

Dit zijn de 10 goedkoopste vakantielanden van Europa

Alles wordt duurder en dat geldt helaas ook voor je vakantie. Toch wil je er vast nog steeds graag lekker een paar weekjes tussenuit. Gelukkig zijn er veel landen in Europa, waar je een heerlijke vakantie kunt vieren voor een aantrekkelijke prijs. Welke landen dat zijn? Dat zetten we voor je op een rij in ons overzicht van de 10 goedkoopste vakantielanden van Europa.

 10. Portugal

Portugal is direct een opvallend vakantieland in onze top 10. Het is net zo’n heerlijke zon-, strand-, cultuur- en natuurvakantiebestemming als andere Zuid-Europese landen als Italië, Griekenland en Spanje. Maar veelzijdig vakantieland Portugal staat natuurlijk niet voor niets in onze top 10, de prijzen liggen er namelijk gemiddeld een stuk lager dan in de andere genoemde Mediterrane landen. De kans op mooi weer is zeer groot, Portugal is één van de landen met de meeste zonne-uren in Europa.

9. Tsjechië

Tsjechië is een prachtig land waar de prijzen gemiddeld veel lager liggen dan in ons land. De enige uitzondering is Praag. De hoofdstad van Tsjechië is razend populair voor een stedentrip, en vooral in het centrum liggen de prijzen er op West-Europees niveau. Maar buiten het centrum van Praag en zeker in de wat rustiger streken van Tsjechië kun je heerlijk én voordelig vakantievieren. Lust je graag een biertje? Dan is Tsjechië helemaal een aanrader. Het is een echt bierland, met de hoogste bierconsumptie per hoofd van de bevolking ter wereld en een paar wereldberoemde Tsjechische biertjes drinken mag voor de bierliefhebber op vakantie niet ontbreken.

8. Slowakije

Het buurland van Tsjechië, Slowakije is ook een mooi voorbeeld van een land met lage prijzen en een veelzijdig vakantie-aanbod. Zoals je waarschijnlijk weet waren de landen ooit samen één land onder de naam Tsjechoslowakije. De bergachtige gebieden in het land doen qua schoonheid niet onder voor bijvoorbeeld Oostenrijk, maar voor accommodatie, eten en drinken betaal je véél minder. Een land waar je heerlijk tot rust kan komen, niet alleen door de prachtige natuur, maar ook door de vele kuuroorden.

Dit zijn de 10 goedkoopste vakantielanden van Europa

7. Montenegro

Stranden, berglandschappen, een rijkdom aan cultureel erfgoed in één van de goedkoopste landen van Europa: Montenegro. Ontdek hoofdstad Podgorica met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden zoals Romeinse villa’s, orthodoxe kloosters, katholieke kerken en eeuwenoude moskeeën. De prachtige natuur in Montenegro biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken ,kajakken en nog veel meer. En met een beetje geluk spot je zelfs een wolf of beer in de natuur. Extra tip: kijk je ogen uit over de adembenemende baai van Kotor. Heb je zin in een lange wandelvakantie? Dan is de Balkan Trail, die deels door Montenegro loopt een aanrader.

6. Hongarije

Ooit was Hongarije een Europese grootmacht, als onderdeel van het Oostenrijk-Hongarije imperium. Het land heeft dan ook veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Maar ook voor de natuurliefhebbers heeft het land veel te bieden. Met name de streek rond het Balantonmeer trekt steeds meer bezoekers. Hoofdstad Boedapest is indrukwekkend, en een bezoek meer dan waard. Hongarije heeft een rijke eet- en drinkcultuur, waar je tegen schappelijke prijzen van kunt genieten. Ook treinkaartjes zijn er goedkoop.

5. Litouwen

Litouwen is in opkomst als toeristische bestemming. Het is nog betrekkelijk onbekend, maar er valt veel te zien en te beleven. Op vakantie gaan naar Litouwen is zeker niet duur en je vindt er onder andere prachtige kastelen en natuurgebieden. In trek zijn vooral het prachtige gebied rond het plaatsje Trakai en hoofdstad Vilnius, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Ook het kustgebied is een aanrader, met schiereilandjes en authentieke vissersdorpjes.

4. Roemenië

Hou je van wandel- of fietsvakanties? Dan is Roemenië een aanrader. Hier vind je nog uitgestrekte en ongerepte natuurgebieden, om eindeloos doorheen te wandelen of te fietsen.   Roemenië is één van de weinige landen in Europa dat nog echte oerbossen heeft, waar onder andere lynxen, wolven en beren leven. Hoofdstad Boekarest heeft als bijnamen ‘klein Parijs’ en ‘Parijs van het oosten’. Op het gebied van openbaar vervoer, eten en nog vele meer is Roemenië één van de goedkoopste landen van Europa.

Dit zijn de 10 goedkoopste vakantielanden van Europa

3. Bulgarije

Het valt je wellicht op dat veel bestemmingen ons overzicht van de goedkoopste landen in Oost-Europa liggen. Dat geldt ook voor Bulgarije. Vind je Spanje, Italië of Griekenland te duur en wil je toch graag een onbezorgde, zonnige strandvakantie?  Dan kun je aan de kust van Bulgarije terecht, een streek die enorm in opkomst is als vakantiebestemming. Hier vind je alles voor een onbezorgde vakantie: hotels, restaurants, zee, mooie stranden en lange, warme zomermaanden, maar dan tegen een lagere prijs dan je gemiddeld gewend bent van landen als Spanje of Italië.

2. Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is een land in opkomst, zowel economisch als qua toerisme. Het land is nog grotendeels onontdekt is heeft veel te bieden; natuurgebieden, stranden en mooie steden. En dat alles zeer portemonnee-vriendelijk. Noord-Macedonië grenst nergens aan zee, maar toch is een strandvakantie in dit land goed mogelijk, namelijk aan het reusachtige meer van Ohrid . Rond het meer bevinden zich meerdere stranden, variërend van gezellig druk tot verborgen natuurstranden; voor elk wat wils.

1. Albanië

Het goedkoopste vakantieland van Europa is Albanië. Hier kun je bijvoorbeeld op veel plekken lekker eten voor rond de 10 euro, met z’n tweeën! Het buurland van Griekenland was tot 1991 zo goed als afgesloten van de buitenwereld, door het streng communistische regime. Het toerisme komt hier de laatste jaren langzaam op gang, en de infrastructuur is nog lang niet overal van het niveau dat je in Nederland gewend bent. Dat doet er niet aan af dat Albanië een prachtig land is dat veel te bieden heeft. Aan de lange kustlijn, die wel de Albanese Riviera genoemd wordt, kun je een heerlijke zonvakantie vieren. Witte stranden, blauwe zee, als in een reclamespotje. Voor de geschiedenisliefhebber zijn er veel overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd te bewonderen. Bijzonder mooi en vakantiegeschikt zijn verder de Albanese Alpen en het Komanmeer, een maar liefst 34 kilometer lang blauw meer, omgeven door rotsen en naaldbossen.

Dit zijn de 10 goedkoopste vakantielanden van Europa

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!