Roadtrip

11 bijzondere campers voor je volgende rondreis

bijzondere campers rondreis

Campers zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Met een camper rondreizen naar je volgende bestemming geeft een gevoel van vrijheid: je hebt al je spullen bij je, comfortabele slaapplekken en een dak boven je hoofd. Zie jij een camper wel zitten, maar dan liever niet in de standaard witte blokkendoos uitvoering? Laat je dan inspireren door ons overzicht van 11 bijzondere campers.

11. Iconische VW camper Westfalia

Deze oer-camper kwam op de markt in 1976. In de loop der jaren groeide de VW T2 Westfalia camper uit tot niets minder dan een icoon. Ze zijn nog steeds tweedehands verkrijgbaar, maar voor een gaaf exemplaar  betaal je wel vaak een stevige prijs.

Als alternatief kun je ze huren; verschillende camperverhuurders hebben er nog wel één of meerdere staan. Het geeft natuurlijk wel gelijk veel sfeer, in zo’n prachtige oldtimer op vakantie.

11 bjizondere campers

10. Camper van Porsche

Porsche ken je natuurlijk van de snelle, sportieve wagens, maar dit iconische merk heeft ook een camper op de markt gebracht. Het is wel gelijk één van de duurste ter wereld: op het prijskaartje staat een bedrag van rond de twee miljoen euro. Dan heb je ook wel wat.

Het 14 meter lange monster heeft 605 pk onder de motorkap en de inrichting is zonder meer luxe te noemen, met onder andere een inloopdouche, stoelen met massagefunctie en designmeubilair.

9. Dembell camper

Het kan nóg luxer en groter dan de camper van Porsche. Dat bewijst de camper vanr de Duitse producent Dembell. De camper is volledig uitschuifbaar, heeft een inpandige garage en een inrichting die tot in de kleinste details luxe uitstraalt. Dit is het type camper waarin je op reis niet heel snel terug naar huis zult verlangen. Voor de meesten van ons zal het even sparen zijn, voordat je de vraagprijs van twee miljoen euro op tafel kunt leggen.

8. VW California

Een mooie en populaire buscamper, die je wel als opvolger van de T2 Westfalia kunt zien is de Volkswagen California. Deze wordt nog altijd gemaakt in de VW fabrieken in Wolfsburg. De California biedt veiligheid en kwaliteit, zoals je van VW gewend bent, en veel meer ruimte dan zijn voorganger. Koop je er een, dan heb je het voordeel dat ze behoorlijk waardevast zijn.

11 bijzondere campers

7. Big Green Egg camper

De naam Big Green Egg doet je natuurlijk direct aan barbecueën denken. Het Duitse merk Loef heeft onlangs een camper op de markt gebracht waarin een Big Green Egg barbeque is ingebouwd.  Doe simpelweg de achterdeuren open en je trekt de barbeque, die onder het zitgedeelte van de camper verstopt zit, naar buiten.

Wil je een dagje niet barbecueën? Geen probleem, want deze camper heeft ook een een vierpits kookplaat inclusief oven en een luxe minibar voor je drankjes. Je kunt met zijn vieren in de camper slapen, maar wil je wat mensen uitnodigen dan kan dat, want de camper heeft 10 zitplaatsen. Vanaf 110.000 euro verkrijgbaar.

6.  Parijs – Dakar camper

Ben jij een liefhebber van de Parijs – Dakar rally? Dan is dit de camper iets voor jou. Bij camperverhuurder Goboony kun je een camper huren die negen jaar dienst deed als servicetruck tijdens onder andere Parijs – Dakar, voor de teams KTM en Orlen. Daarna is de truck door specialisten omgebouwd tot camper.

Gezien de barre omstandigheden die deze camper heeft meegemaakt kun je er van op aan dat je hiermee een sterke en robuuste camper hebt, die geen moeite heeft met ruig terrein. Daarnaast is de camper van de nodige gemakken voorzien, zoals een douche, een toilet, 2 koelkasten en een kooktoestel.

11 bijzondere campers Parijs Dakar camper 1

5. Land Rover met daktent

De Land Rover Discovery heeft een reputatie als stoere 4×4 wagen die vrijwel alle terreinen aankan. De wagen is niet alleen stoer, maar ook luxe met onder andere lederen bekleding, air-conditioning en cruise control.

Breidt je de Landrover uit met een daktent, dan heb je er eigenlijk een instant camper mee gecreëerd.  Deze wagen is te huur, samen met de daktent en complete kampeeruitrusting, zodat je helemaal compleet en zelfvoorzienend bent.

4. XBUS Camper

Vroeger waren campers echte benzine- of diesel slurpers, maar nu maakt de elektrische camper een opmars. Het jonge – van 2020 –  Duitse bedrijf ElectriBrands bijvoorbeeld, maakt prachtig uitziende, zuinige en innovatie bussen in allerlei varianten. Er is ook camper bus, met slaapplaats voor twee personen en verder onder andere een keukentje en een watertank. Op het dak liggen zonnepanelen en de startprijs ligt net onder de 30.000 euro!

3. Frosch

Hoeft het voor jou allemaal niet zo luxe, maar wil je wel kwaliteit, dan is de Frosch mini-camper waarschijnlijk iets voor jou. De Duitse Firma Elektro Frosch is de bouwer van de goedkoopste camper ter wereld. De camper is een driewielige scooter en heeft een leuk uitziend retro model en biedt twee slaapplekken en een volwaardig keukentje.

Het is prima geschikt voor een onthaasting vakantie, want doordat de elektromotor slechts 3,4 pk sterk is, is je topsnelheid zo’n 40 kilometer per uur.

11 bijzondere campers

2. Hymer BMC T 600

Het campermerk Hymer wordt vaak de Mercedes onder de campers genoemd. Hymer is vooral bekend om integraal-campers: cabine en woonruimte lopen als het ware in elkaar over. Hymer was jarenlang de meest verkochte camper in Nederland. Inmiddels hebben ze meer concurrentie, maar de Hymer BMC T 600 haalde vorig jaar een keurige tweede plaats op de ranglijst van best verkochte campers in Nederland.

De BMC-T 600 heeft een 177 PK Mercedes Benz motor. Het slaapgedeelte heeft twee bedden en in de zitgroep kun je eventueel een derde slaapplek maken. Standaard krijg je er een satellietschotel bij, zodat je jouw favoriete tv-programma’s niet hoeft te missen op vakantie.

1. Rapido 854F

Groot of klein, luxe of basic, campers zijn er in vele soorten en maten. Maar wat is nu de beste camper? Een lastig te beantwoorden vraag, want iedereen stelt natuurlijk weer andere eisen. De ANWB liet het een vakjury van journalisten uitzoeken en die benoemden de Rapido 854F uit tot camper van het jaar 2022.

De Rapido is ruim en biedt plaats aan maximaal zes personen en heeft een berging voor twee fietsen. Wat de vakjury vooral beviel is de goede kwaliteit op alle onderdelen; motor, chassis, installaties et cetera. Door de goede isolerende materialen is de Rapido geschikt voor alle jaargetijden.

11 bijzondere campers

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!