Azië

The Island of the Gods: dit zijn de 7 leukste plekken op Bali

7-leukste-plekken-bali
Foto: Unsplash

Het Indonesische eiland Bali heeft de bijnaam ‘the Island of the Gods’ en dat is niet zonder reden. De adembenemende natuur, de vriendelijke bevolking en de rijke cultuur maken van Bali de ultieme bestemming om naartoe te reizen. Ondanks het feit dat het eiland slechts 5.780 m² groot is, zijn er bijzonder veel plekken om te zien, maar vooral om te beleven. De magie van dit prachtige eiland is letterlijk voelbaar. We hebben 7 plekken bezocht die ook jij zeker niet over mag slaan bij een bezoek aan Bali.

7. Uluwatu Tempel

Deze oude zeetempel staat in het district Zuid Kuta van Badung van Bali. Deze tempel stamt uit de 11de eeuw en werd gebouwd om Bali te beschermen tegen boze geesten. Tegenwoordig is de tempel het domein van brutale en nieuwsgierige apen. Ze stelen alles wat los en vast zit, dus hou je smartphone en zonnebril in je zak. Een absolute aanrader is het bijwonen van de Kecak dans: een traditionele dans die dagelijks bij zonsondergang wordt gedaan. Het uitzicht over de oceaan is dan adembenemend.

7-leukste-plekken-bali

6. Pura Tanah Lot

De tempel van Tanah Lot is aan de westkust van Bali te vinden en is een zeer druk bezochte toeristische attractie. De tempel staat op een rots die bij vloed gedeeltelijk onder water ligt. Als de tempel bij eb gedeeltelijk toegankelijk is, dan kun je in een grot een magische bron aanschouwen. De beste tijd van de dag om de tempel te bezoeken is aan het einde van de middag. De zonsondergang op die plek is wereldberoemd en trekt bezoekers van over de hele wereld. Tanah Lot is absoluut een plek die je niet over mag slaan.

7-leukste-plekken-bali

5. Mas koffieplantage en Luwak koffie

Als je een liefhebber van koffie of thee bent, dan is een bezoekje aan een van de lokale koffieplantages een must-visit. Wij hebben een plantage bezocht die vlakbij Denpasar ligt. Je krijgt er een rondleiding over de plantage, waarin het hele proces van het maken en roosteren van koffiebonen wordt getoond. Vervolgens kun je 15 verschillende soorten koffie en thee proeven, waaronder de beroemde Luwak koffie, dat gemaakt is van gefermenteerde bonen uit de maag van de Luwak kat.

7-leukste-plekken-bali

4. Kuta Beach en Balangan Beach

Liefhebbers van hoge golven kunnen hun hart ophalen op Kuta Beach, een van de 5 beste surfstranden op het eiland. Het is er erg toeristisch, maar door de hoge en lange golven perfect voor de beginnende surfer. Balangan beach is een stuk minder druk, maar ook prima om met een surfplank het water in te duiken. In beide gevallen kunnen we benadrukken dat de omgeving een streling voor het oog zijn.

7-leukste-plekken-bali

3. Blue Earth Village

Het eten op Bali is in alle gevallen smakelijk en goedkoop. Een aanrader is restaurant Blue Earth Village in Amed. We benoemen dit restaurant omdat het etablissement op de rand van een berg langs de kust is gebouwd. Op de tweede verdieping kijk je tijdens je maaltijd uit over de Indische oceaan en heb je tevens uitzicht op Mount Agung, een van de 5 vulkanen op het eiland. Het reserveren van een tafel aan te raden rond zonsondergang.

7-leukste-plekken-bali

2. Tegenungan Waterval

In de regio Ubud is een bezoek aan de beroemde Tegenungan Waterval zeker de moeite waard. Het is een van de kleinere watervallen op het eiland, maar niet minder indrukwekkend. Waaghalzen kunnen een 200 meter lange wandeling over de Glass Bridge nemen. De trap naar beneden is voor sommige mensen een uitdaging. Je hebt na een bezoek aan deze waterval in ieder geval je benen getraind en ben je aan je dagelijkse stappen gekomen.

7-leukste-plekken-bali

1. Dolfijnen spotten en snorkelen op Bali

Als je het iets rustiger aan wil doen dan is Lovina de plek waar je wilt zijn. Het is er een stuk rustiger dan het toeristische Kuta. Een activiteit die zeker aan te raden is, is het spotten van dolfijnen en snorkelen. Wij hebben gebruikgemaakt van de diensten van Boating Fun77, dat te vinden is bij Sunari Beach Resort (vraag naar de Bob Marley boot). Het spotten van dolfijnen op de vroege ochtend moet je zeker ervaren. Op deze locatie ga je ze zeker zien. Wil je meer over Bali. horen? Luister de Reisleven Podcast met Nigel van der Horst.

7-leukste-plekken-bali

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!