Experiences

Dit zijn de 7 moderne wereldwonderen op een rijtje

7 moderne wereldwonderen Petra jordanie wereldwonder

Heb je wel eens gehoord over de 7 wereldwonderen? Het lijkt bijna een mythisch begrip in de reiswereld. Deze 7 wereldwonderen staan voor veel mensen hoog op de bucketlist. Er bestaan 7 moderne wereldwonderen, 7 klassieke wereldwonderen en 7 natuur wereldwonderen. Vandaag zetten we de 7 moderne, en meest bekende, wereldwonderen voor je op een rijtje.

Bucketlist materiaal: 7 moderne wereldwonderen

New7Wonders heeft in 2007 een lijstje opgesteld met moderne wereldwonderen. Dit hebben ze gedaan omdat veel wonderen uitje klassieke lijst inmiddels, en helaas, niet meer bestaan. Maar dat neemt niet weg dat de 7 nieuwe wereldwonderen stuk voor stuk magisch zijn. De 7 wonderen zijn gekozen op basis van een populariteitspeiling onder 200 bestaande monumenten. Daar is de volgende lijst uitgekomen:

1. Petra in Jordanie

Petra is een van de meest bijzondere plekken ter wereld. Dit mysterieuze wonder staat in Jordanië en is de heilige graal voor veel reizigers. Het mooie aan deze plek is dat je geen massa’s toeristen tegenkomt als je geluk hebt. Op onze reis naar Petra hadden we dit schitterende wonder bijna voor onszelf alleen. Je kunt heerlijk dwalen door de bergen, te voet of ter paard. Als je de kloof van doorloopt en opeens oog in oog staat met het immense bouwwerk voelt het even alsof je in een film zit. Zware aanrader!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Petra Jordan (@petra_jorda)

2. De Chinese Muur

Een van de bekendste wereldwonderen is de Chinese Muur. Deze kun je dicht bij Beijing vinden en is dus perfect geschikt in combinatie met deze stad. In tegenstelling tot Petra is dit juist een massa-attractie, voornamelijk in de zomer. In de winter is het iets rustiger, maar wel stervens koud. Dit heeft natuurlijk ook z’n charme.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Columbus Travel (@columbustravel)

3. Chitzen Itza in Mexico

Chitzen Itza, in Mexico, is een van de drukste wereldwonderen. Pak de bus vanuit Vallodolid en bezoek een volle dag dit wonder. Chitzen Itza is een oude Maya tempel. Je kunt hier de wereldberoemde Piramide van Kukulcán vinden. Ook de kleinere ruines zijn het bezoeken waard.

Chitzen Itza wereldwonder mexico

4. Cristo Redentor

Cristo Redentor is het enorme beeld dat over de stad Rio de Janeiro waakt. Het beeld is 38 meter hoog en staat op de 710 meter hoge berg Corcovado, uitkijkend over de stad Rio de Janeiro. Het beeld is daarnaast het boegbeeld van het gehele land Brazilië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristo Redentor (@cristoredentor.rio)

5. Het Colloseum in Rome

Het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum, is gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Je kunt dit prachtige bouwwerk vinden in het hart van Rome. In de oudheid was dit de belangrijkste plek voor gladiatorengevechten, dierenmoorden en executies. Maar ook muziek en podiumkunsten. Het heeft dus een mooie en duistere kant. Heerlijke plek voor mensen die dol zijn op geschiedenis.

6. Taj Mahal in India

De Taj Mahal is een van de meest iconische bouwwerken en meteen ook het symbool voor het land India. Het is imposant, wit marmeren mausoleum in Agra. Het is het kroonstuk van de islamitische kunst in India en wordt universeel gezien als één van de meesterstukken op de Werelderfgoedlijst. De Taj Mahal is een van de vele hoogtepunten van India.

Taj mahal india

7. Machu Picchu in Peru

Machu Picchu ligt in Peru, een stuk ten noordwesten van Cuzco. Het zijn indrukwekkende ruïnes op een hoogte van 2,4 kilometer in het Andesgebergte. Machu Picchu is nog steeds eigendom van de Inca’s. Een prachtige en unieke ervaring om de Inca Trail te bewandelen. Deze klassieker is razend populair omdat je een route wandelt zoals de Inca’s dit ook deden.

Macchu pichu peru

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!