Reistips

7 dingen waarvan je niet wist dat je er een boete voor kunt krijgen in het buitenland

verboden-hakken-in-griekenland

Voor we vertrekken naar het buitenland checken we vaak wel een aantal zaken. Als je met de auto gaat wat je bijvoorbeeld nodig hebt qua papieren, winterbanden en maximumsnelheden. We lazen bij een artikel van Columbus ook in welke landen je je moet kunnen identificeren. Zijn wij in Nederland wel aan gewend maar een rijbewijs is meestal niet voldoende in de meeste landen Maar in datzelfde artikel lazen we ook een aantal hele gekke dingen wat we toch echt niet wisten. Daarnaast vonden we zelf nog twee bijzondere buitenlandse regels. 

1. Lawaai maken op zon-en feestdagen

In Nederland is de zondag bepaald geen heilige dag meer. Alles is gewoon open en er worden veel feesten en festivals gehouden. Maar in Duitsland en Zwitserland ligt dat een beetje anders. In Duitsland mag je op zon- en feestdagen tussen 20.00 uur en 7.00 uur geen geluid maken. Dus gras maaien moet tot de volgende dag wachten, je boormachine de schuur in.

Luid muziek spelen of flessen in de glasbak gooien mag ook echt niet. Zelfs zware vrachtwagens mogen niet rijden en worden van de weg geweerd. Door de week geldt geluid maken net als in Nederland tussen 22.00 uur en 6.00 uur. In Zwitserland geldt dit ook maar daar mag je ook geen was buiten hangen op zondag. Sonntagsruhe is dus erg belangrijk.

verboden-in-duitsland

2. Zonder benzine op de Autobahn kost je zo €70,00

Je doet er misschien niets aan maar als je bezine op is op de Autobahn en je dus niet verder kunt rijden ziet.men dat niet als noodgeval in Duitsland. Het is dom en laks en je had het kunnen aan zien komen. Zit wat in natuurlijk maar toch zonde als je dat €70,00 gaat kosten. Zorg dus dat je op tijd tankt om dit te voorkomen.

3. Eet geen snacks of ander eten op historische locaties

Ben je in Italië, het land met het lekkerste ijs, neem dit dan niet mee naar een bezienswaardigheid zoals het Colosseum of de Trevi fontein. Dacht je daar lekker op de trappen te kunnen zitten met een coffee to go, vergeet het. Als de lokale politie je betrapt kun je zo een boete oplopen van €40,00 tot €240,00. Je kunt zelfs verbannen worden uit het centrum als je het te gek maakt.

Dit geldt in heel Italië dus ook op bijvoorbeeld het San Marco plein in Venetië. In Florence is er zelfs een verbod op wandelend te snacken op straat in het centrum tijdens lunch en diner tijd. Zoek dus gewoon een lekker terras op en ga daar zitten. Anders wordt het wel een heel duur ijsje.

geen-s\nacks-eten-op-straat-in-italie

4. Laat je hakken thuis als je naar de Akropolis gaat

In Griekenland is het verboden om hoge hakken te dragen als je archeologische sites bezoekt. Een gids kan het verzoek doen om op blote voeten verder te gaan, wat niet echt lekker loopt. Of om te vertrekken. Dit gaat vooral om het feit dat men geen schade wil hebben aan de historische bezienswaardigheden. Dat geldt dus ook mocht je naar een concert gaan die er zomers vaak worden gegeven. En net als in Italië mag je geen drinken en eten bij je hebben tijdens het bezoek en daar valt ook kauwgum onder.

5.Gebruik je zwemkleding alleen op het strand

Als je van het strand komt in Barcelona of Palma de Mallorca zorg dan dat je al wat over je bikini of zwembroek aan hebt getrokken. Om in je zwemkleding over straat te flaneren kan je een boete opleveren die tot €295,00 kan oplopen. Sinds 2018 heeft Barcelona al een verbod om in bikini over straat te gaan. En op Mallorca is er een verbod om in zwemkleding banken, winkels of musea te bezoeken. Ook in het openbaar vervoer en in het centrum van de stad is het strikt verboden.

6. Scooter huren op Bali

Op het Indonesische eiland Bali zijn ze helemaal klaar met alle ongelukken die daar gebeuren met scooters. De EHBO en ziekenhuizen lopen daar vol met buitenlandse toeristen die brokken maken. De oplossing? De autoriteiten hebben besloten dat toeristen alleen mogen reizen met reisagenten. Zelf rijden op een scooter mag dus niet meer.

scooter-verbod-bali-ongelukken

7. Plassen in de Spaanse zee

Iedereen heeft het stiekem, of minder stiekem, wel eens gedaan: een plasje gepleegd in de branding of in de zee. Tijdens hoge nood, en bij gebrek aan toiletten, is er vaak geen andere optie. Wel zo netjes om het natuurlijk ergens te doen waar niemand in de buurt is, maar dat terzijde. In een aantal grote badplaatsen in Spanje kun je dit beter niet meer doen. Je krijgt dan namelijk 750 euro boete.

In een aantal badplaatsen kun je dit dus beter uit je hoofd halen. In een aantal plaatsen aan de Spaanse costa’s, van Valencia tot Malaga, Denia tot Tenerife en van Salobreña tot San Sebastián is dit namelijk al lang een feit. Maar dit is iets wat de meeste mensen helemaal niet wisten. Maar nu wel. De vraag is vooral: wat ga je er mee doen? Hoe ze dit gaan controleren zijn we nog niet helemaal uit.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!