Reistips

7x tips voor het samenstellen van jouw mooiste vakantie fotoalbum

Vakantie fotoalbum

Heb je een heerlijke vakantie gehad en wil je daar nog lang van nagenieten? Dan is een vakantie fotoalbum maken een uitstekend idee. Je kunt dan later zo vaak als je wil terugkijken en herinneringen ophalen aan die fijne tijd. Wil jij een prachtig album maken van je vakantiefoto’s? Laat je foto’s niet op je telefoon of geheugenkaartje verkommeren. We helpen je op weg met 7 tips.

1. Selecteer je mooiste foto’s

Ongemerkt maak je misschien wel honderden foto’s op vakantie. Je kunt tijdens je vakantie al je mooiste foto’s in een apart mapje bewaren op je telefoon of digitale camera. Wat je ook kunt doen is ze regelmatig vast apart zetten op een geheugenkaartje. Zo heb je gelijk een back-up.

2. Bewerk je foto’s

Maak gebruik van de ontelbare mogelijkheden om je foto’s te bewerken. Dat kan al op je telefoon of op je camera, maar ook als je online een album maakt en last but not least kun je gebruik maken van fotobewerking software zoals Adobe Photoshop, Lightroom, Capture One en nog veel meer. Niet alleen kun je zo je foto’s verbeteren, maar je kunt ze ook een meer samenhangende uitstraling geven.

Vakantie fotoalbum

3. Inplakken of digitaal?

Fotoboeken samenstellen kan op verschillende manieren. Vroeger kon het niet anders dan de foto’s met lijm of plakkertjes in een album plakken. Vanaf de eeuwwisseling gingen we steeds meer over op digitale albums samenstellen. Inmiddels is inplakken weer een trend, hoewel de overgrote meerderheid nog altijd digitaal gaat. Wat heeft jouw voorkeur? De één kiest voor de meer persoonlijke, authentieke uitstraling van foto’s inplakken, de ander kiest voor het gemak van online samenstelling.

4. Mooiste foto’s uitlichten op een hele pagina

Doe niet alle foto’s in hetzelfde formaat, maar zet een aantal van de foto’s waar je het meest tevreden over bent op één hele pagina, of zelfs over twee pagina’s. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van een prachtig uitzicht. Het geeft meer afwisseling en je licht je mooiste foto’s beter uit. Ook kun je dan details beter zien.

5. Voeg tekst toe

Het gebruik van tekst kan van grote toegevoegde waarde zijn voor je vakantie fotoalbum. Schrijf bijvoorbeeld een introductie aan het begin van het album. Geef toelichting bij foto’s, over de plek waar ze genomen zijn en waarom die zo bijzonder is. Hou het voor een rustig beeld wel bij één lettertype.

Vakantie fotoalbum

6. Gebruik de talloze indelingsmogelijkheden

Je kunt in je vakantie fotoalbum je foto’s natuurlijk allemaal recht achter en naast elkaar zetten, maar daarnaast zijn er enorm veel andere mogelijkheden. Geef je de foto’s bijvoorbeeld wel of geen kader of een virtueel lijstje. Af en toe een foto in een rond kader of een foto schuin plaatsen doet al wonderen voor de levendigheid van je vakantie fotoalbum.

7. Wacht niet te lang

Van uitstel komt afstel is een oud Nederlands spreekwoord, dat ook voor een vakantie fotoalbum maken opgaat. Begin je zo snel mogelijk na je vakantie, dan zijn je herinneren nog vers. En hoe langer je wacht hoe groter de kans dat je foto’s misschien per ongeluk kwijt raakt. Gewoon lekker aan de slag gaan, hoe eerder hoe beter.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!