Reistips

Zonvakantie in mei? Dit zijn de 8 beste bestemmingen op een rijtje

strand-zee-rotsen-zonvakantie

Zucht… wéér een bewolkte, frisse dag in Nederland. Na de koudste maart en de natste april verbazen we ons niet eens meer over hoe weinig zonneschijn we eigenlijk zien aan het begin van mei. Maar geen zorgen! Wij zetten acht bestemming op een rijtje waar je deze maand wél een zonnetje kan zien. Ga je mee?

1. De Balearen

Om maar even met de meest logische te beginnen: De Balearen. Hieronder vallen de eilanden Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera – en laat het hier nou (gewoonlijk) heerlijk weer zijn in mei! De gemiddelde temperatuur op Ibiza ligt tussen de 19 en 20 graden, en er zijn zo’n negen zonuren per dag. Waar wacht je nog op?

Voor de feestbeesten en strandliefhebbers onder ons zijn natuurlijk Ibiza en Mallorca de juiste keus. Wil je juist wat meer weg van de massa? Formentera en Menorca zijn prachtige eilanden, maar een stuk kleinschaliger en unieker dan hun twee grote broers. Ook hier is het weer fantástico!

menorca-haven-bootjes-citadel

2. Corsica

Van de Balearen reizen we naar dit Franse eiland ten westen van Italië. Op Corsica is het in mei heerlijk vertoeven, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 18 á 19 graden en elf zonuren per dag: dat kunnen we allemaal wel gebruiken!

Corsica is bovendien een fantastisch mooi eiland dat voor ieder wat te bieden heeft. Prachtige witte stranden, authentieke stadjes en baaien waar schepen rustig ronddobberen. De fanatieke hikers onder ons kunnen zich wagen aan de GR-20, een zware (berg)wandeling van 200 kilometer.

corsica-porto-vecchio-pier-strand

3. Bulgarije

Bulgarije is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een zonvakantie, maar dat zou misschien wel moeten! Met overdag temperaturen tussen de 17 en 21 graden en negen tot 12 zonuren per dag kan je hier heerlijk aan je kleurtje werken.

Het beroemde Sunny Beach is in mei ook zeker niet verkeerd, met iets minder toeristen en goedkopere accomodaties. Sowieso is een bezoekje aan de Zwarte Zee een must, want Bulgarije heeft een gewedlige kustlijn. In het binnenland vind je meerdere nationale parken voor wie van natuurschoon houdt.

bulgarije-plovdiv-stad-heuvels

4. Cyprus

Warm weer en zon? Perfect, op naar Cyprus! Op dit eiland ten zuiden van Turkije kan je pas echt bruin worden. Met temperaturen tussen de 19 en 27 graden en 28 droge dagen per maand is dit de perfecte zonvakantie voor iedere zonaanbidder.

Stranden, bossen, bergen, Cyprus has it all. Bovendien biedt TUI directe vluchten naar dit zonovergoten eiland, zodat je optimaal van je vrije tijd kan genieten. Wij hebben in ieder geval al geboekt (een enkeltje, natuurlijk).

cyprus-kustlijn-boulevard

5. Griekenland

Je hebt gelijk, Griekenland staat bij iedereen al bekend als vakantieland bij uitstek. In veel gevallen reist men naar de bekende eilanden – Kreta, Corfu, Rhodos, Kos en Zakynthos hebben een heerlijk Mediterraans klimaat en zijn dan ook de grootste trekpleisters.

We willen ook zeker even het vasteland van Griekenland benoemen. Het weer is net zo goed, met overdag een graad of 24 en tien zonuren per dag. In het binnenland vind je hier woeste berglandschappen en historische architectuur, en de kustlijn is fantastisch voor een heerlijke zonvakantie!

griekenland-kloosters-meteora-zonvakantie

6. Tunesië

Op naar Afrika! We reizen door naar Tunesië, een prachtig land met een hoop zonneschijn. In mei kan je gemiddelde termperaten van 20 graden verwachten, en 29 droge dagen per maand. Laat die paraplu maar in Nederland!

Tunesië is zeker een aanrader als je het niet erg vindt om wat langer in het vliegtuig te zitten. De Middellandse zee-plaatsen Sousse en Hammamet zijn inmiddels uitgegroeid tot echte trekpleisters en met een goede reden: de steden zijn prachtig, de zee is herlderblauw en de stranden zijn perfect.

tunesië-kust-palmboom-huisjes

7. Madeira

‘Zonnig Madeira’, zingt Eddy Christiani over dit Portugese eiland, en gelijk heeft ‘ie. In mei regent het zelden tot nooit op dit fantastisch mooie eiland (gemiddeld 31 droge dagen per maand!) dus kom maar op met die zon. De gemiddelde termperatuur ligt overdag rond de 20 graden. Perfect om alle pracht en praal te ontdekken.

Sowieso zou Madeira op ieders lijstje moeten staan. Met zijn ruige berglandschappen en bijzondere flora en fauna heeft het wel wat weg van Hawaï. Lange zandstranden vind je op het nabijgelegen eiland Porto Santo. Boeken maar!

madeira-kust-bergen-zon

8. Zuid-Spanje

Voor de ultieme zonvakantie ga je natuurlijk naar Zuid-Spanje. Málaga, Granada, Cartagena, Marbella… alleen de namen van deze Spaanse steden klinken al warm en zonnig. De Costa’s wachten op je, met hun lange witte stranden en blauwe zee.

De gemiddelde temperatuur in Zuid-Spanje ligt in mei rond de 21 graden. Met 26 droge dagen per maand en tien zonuren per dag kom je hier wel aan je vitamine-D. Bovendien zijn de vluchttijden kort, de mensen vrolijk en kan je er feesten tot in de vroege uurtjes. Vamos!

spanje-nerja-kust-rotsen

Heb je als doorgewinterde reiziger al deze plekken al bezocht? Check dan hier hoe je het best jouw vakantie-fotoalbum kan samenstellen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!