Essentials

Reiskoffer inpakken? Dit zijn 8 tips om het makkelijker te maken!

reiskoffer-inpakken-tips

Te weinig ruimte in je koffers, om alles mee te nemen wat je wil? Overkomt je dit vaak wanneer je op reis gaat? Je bent lang niet de enige. Dit wordt niet voor niets vaak genoemd, als de grootste frustratie van reizigers. Gelukkig kun je er zelf veel aan doen, om je koffers efficiënter in te pakken en meer mee te kunnen nemen. We helpen je op weg en zetten 8 handige tips op een rij, waarmee jij inpakstress te lijf gaat en je koffer of backpack efficiënt inpakt.

1. Maak eerst een lijst

Begin voor je gaat inpakken met het maken van een lijst. Vink steeds af wat je hebt gepakt. Dat kan met pen en papier, maar net als vrijwel alles tegenwoordig kun je dit ook online of met een app doen. Zie bijvoorbeeld meenemen.nl. Hoe je het ook doet, als je een lijstje maak vergeet je niet alleen minder snel iets, en je neemt ook minder snel overbodige dingen mee.

2. Rol kleding op

Een bekende ‘truc’ waardoor je kleding minder ruimte in neemt is om zo veel mogelijk kledingstukken op te rollen. Oprollen is minder geschikt voor kleding waarvan je niet wilt dat die verkreukelt, zoals overhemden. Rol bijvoorbeeld een T-shirts op met daarin 1 of 2 paar sokken er tussen. Je zult opkijken hoeveel ruimte je hiermee in je koffer bespaart.

3. Zwaarste kleding dragen

Probeer altijd zo veel mogelijk je zwaarste kledingstukken niet in te pakken maar aan te trekken. Dat scheelt enorm in zowel het gewicht als inhoud van je bagage. Zo heb je meer ruimte voor andere dingen, en je bagage weegt minder en dat kan weer geld schelen.

4. Gebruik vacuümzakken

Met vacuüm zakken kun je een hoop ruimte besparen. Het principe van de vacuümzak is dat wordt alle lucht rond de items, bijvoorbeeld kleiding die je erin stopt wordt weggezogen. Ze nemen daardoor veel minder ruimte in beslag. Ze hebben wel een nadeel: je kleding kan er door verkreukelen.

Beste manieren om je reiskoffer in te pakken rugzak

5. Kleding opvouwen met keukenpapier ertussen

Geen tip die ruimte bespaart, maar wel zorg voor minder kreukels. Doe keukenpapier tussen kleding die je niet op wilt rollen. Door het keukenpapier kreukt je kleding namelijk aanzienlijk minder.

6. Gebruik miniflesjes

Je toilettas kan veel ruimte innemen. Neem in plaats daarvan zoveel mogelijk mini flesjes en tubetjes mee en doe ze in kleine zakjes. Ze nemen minder ruimte in en zijn ook nog eens handig om efficiënter in te pakken. Ze passen namelijk meestal wel in kleine overgebleven ruimtes tussen je kleding of andere spullen in koffer. Let er wel extra goed op dat doppen et cetera goed dicht zitten. Je wil bijvoorbeeld niet op je vakantie bestemming erachter komen dat je zonnebrandolie door al je kleding gelekt is.

7. Gebruik een E-reader

Hou je van lezen dan is een reis of vakantie ideaal om boeken mee te nemen. Maar boeken zijn meestal vrij zwaar, neem daarom liever een e-reader mee. Een e-reader weegt niet veel, neemt weinig ruimte in en je kan er honderden boeken op zetten.

8. Apart tasje voor belangrijke spullen

Zoeken naar je paspoort, telefoon of andere belangrijke items kan veel stress veroorzaken. Daarom is het handig de items die voor jou het belangrijkst zijn in een aparte tas te doen en deze als handbagage altijd bij je te dragen tijdens je reis. Naast paspoort en smartphone je portemonnee, maar ook bijvoorbeeld oplaadkabels, powerbank, oordopjes of nog iets anders dat voor jou belangrijk is, en dat je graag bij de hand hebt.

Beste manieren om je reiskoffer in te pakken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!