Azië

Ultieme architectuur: luxe ‘afgebrokkelde’ wolkenkrabber in China

afgebrokkelde-wolkenkrabber-china-architectuur

In het oosten van China vind je de stad Nanjing. Hier staat binnenkort een architectonische parel van jewelste. Het gaat om een zogenaamde luxe ‘afgebrokkelde’ wolkenkrabber. Deze schitterende toren is bedekt met planten en bomen en oogt futuristischer dan elke wolkenkrabber die je ooit eerder hebt gezien. Het is schitterend om te zien en ook heel erg fijn dat er groen geïntegreerd is in deze stadsjungle. Ideetje voor Nederland?

Futuristische wolkenkrabber in China

Wist je dat het groen integreren in wolkenkrabbers ook een handige functie heeft? Het heeft namelijk een zeer verkoelend effect en scheelt met gemak een aantal graden op bloedhete dagen. De temperaturen lijken steeds meer te stijgen waardoor dit ons een zeer goed idee lijkt. Daarnaast ziet het er ook schitterend uit.

Deze torens in Nanjing worden trapsgewijs gemaakt. Door de natuurlijk onregelmatigheden, de bedekking van bomen en gewassen en de stijl lijken deze torens heel erg natuurlijk. Zo krijg je minder het idee van een zakelijke ivoren toren, maar meer van een prachtige stadsjungle. Op deze manier boetseren ze het prachtige landschap van China na. Petje af!

wolkenkrabbers-china-architect

Mede mogelijk gemaakt door Nederlandse architect

Het ontwerp van deze stadsjungle komt van Winy Maas. Winy is een Nederlandse architect en heeft dit project opgepakt met de Chinese Wenchian Shi. Samen zijn zij de top of the game, als het gaat om architectuur. Het resultaat is een wolkenkrabber die een lust voor het oog is. De torens, één gericht op het zuiden en één op het noorden, zullen beide veertig verdiepingen tellen.

Tussen de torens in is een natuurpark te vinden. Deze zorgt, naast extra biodiversiteit, ook voor het gevoel van een luifel. Hierdoor wordt het uitzicht niet overgenomen door winkelende mensen. Zo waan je je echt in de natuur. Wij zijn mega fan van deze constructie. Bekijk de foto’s hieronder en laat weten wat je er van vind:

wolkenkrabber-afgebrokkeld-china

afgebrokkelde-wolkenkrabber-china

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!