Reistips

Airbnb-hack: zo bespaar je al snel honderden euro’s per boeking

airbnb-hack-geld-besparen
Foto: Freepik

Vliegtickets worden duurder, voor een fijn hotel moet je aardig wat neerleggen… Goedkoop op vakantie gaan zit er helaas bijna niet meer in. Gelukkig zijn er bepaalde hacks die ons leven een stukje makkelijker (en goedkoper!) maken. Met deze geniale Airbnb-hack bespaar je zo een paar honderd euro op jouw volgende vakantiehuis. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig!

Besparen met deze Airbnb-hack

Eerder schreven we al over tips die reizenmetluc met ons deelt om te besparen op hotels en vliegtickets. Nu komt Luc weer met een handige hack waarmee onze Airbnb’s – hopelijk – iets goedkoper worden. Een kleine moeite en zeker het proberen waard!

De hack werkt als volgt. Als je eenmaal een fijne Airbnb hebt gevonden stuur je simpelweg de verhuurder een berichtje. Zoals Luc laat zien in zijn voorbeeld: stel, je vindt een Airbnb voor 1200 euro. Neem dan even contact op met de verhuurder en vraag of je de woning ook kunt huren voor bijvoorbeeld 900 euro. Natuurlijk is het leuk als je er even een uitgebreid en aardig bericht van maakt. Grote kans dat je Airbnb dan een stukje goedkoper uitvalt!

cocktail-strand
Kun je het geld dat je overhoudt weer uitgeven aan belangrijke dingen. Cocktails, bijvoorbeeld

De beste tips om te besparen

Vooruit, naast deze slimme Airbnb-hack geven we je nog een paar tips om te besparen op je volgende vakantie. Als je flexibel bent wat betreft je reisdatum en de vakanties en weekenden kunt ontwijken: doen. Dit zijn altijd de duurste periodes. Verder schijnt het perfecte tijdstip om vliegtickets te boeken dinsdagmiddag om 3 uur te zijn.

Heerlijk toch, zulke hacks. Met een beetje moeite kan je verblijf of ticket je al snel een paar honderd euro minder kosten. Breng ze eens in de praktijk als je bijvoorbeeld komende week in Engeland in deze Airbnb met minipaardje Basil aan je zijde wilt overnachten. We zijn benieuwd of het werkt!

strand-surfen
Zonder geldzorgen op vakantie. Top!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!