Reistips

Mensen bedenken briljante manier om Oekraïners te steunen via Airbnb

oekraine-airbnb-helpen-steunen-oorlog

Momenteel ligt Oekraïne in puin en zijn er vele mensen op de vlucht. Een vreselijke situatie en daarom doen we er alles aan om dit prachtige land te ondersteunen. Mensen bedenken steeds meer slimme ideeën om de lokale bevolking te helpen. Airbnb-hosts in Oekraïne worden momenteel namelijk overspoeld met boekingen van mensen over de hele wereld. Deze geniale campagne is via sociale media ontstaan.

Oekraïne helpen via Airbnb

Het slimme van dit idee is dat het geld direct bij de verhuurders terecht komt en niet via organisaties gaat. Meer dan 100.000 mensen boekten een verblijf in Oekraïne (en gingen daar uiteraard niet naar toe). Je kunt dus helpen door te boeken en thuis te blijven. Deze actie leverde nu al meer dan 2,5 miljoen dollar op.

Airbnb helpt ook mee door de online actie te steunen en de servicekosten te laten vervallen. Zo komt het hele bedrag bij de hosts in Oekraïne terecht die het geld meer dan nodig hebben. Ook veel Nederlanders steunen de actie. Zie onder andere de tweet hieronder:

Prachtige reacties

Het beste is om boekingen te doen in bijvoorbeeld Kiev of Charkov. Dir zijn plekken waar Russen nu in de buurt zijn en de steun hard nodig is. De reacties zijn hartverwarmend: ‘Bedankt voor je hulp. We hebben het zo hard nodig in deze moeilijke tijd.’

Airbnb zei eerder deze week dat het gratis tijdelijke huisvesting aanbiedt voor maximaal 100.000 Oekraïense vluchtelingen. Het bedrijf werkt samen met Europese landen in de buurt om langdurig verblijf te bieden. Zie hieronder nog meer Nederlanders die hebben ‘geboekt’ in Oekraïne. Als je wilt helpen is dit een mooie manier, zonder dat er instanties aan te pas komen. Alle beetjes helpen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!