Noord-Amerika

Deze unieke verborgen Airbnb-parel in Mexico heeft een eigen cenote

Airbnb parel met eigen cenote

Soms heb je het geluk dat je een nog onbekende paradijselijke plek op deze aarde ontdekt, ver weg van de dagelijkse drukte en zorgen. Zoals de unieke Airbnb-locatie Nuuku in Mexico. Een prachtige plek midden in de indrukwekkende natuur, met een écht unieke feature: een eigen cenote. Dit is de Airbnb-parel van deze week. 

Wat is een cenote?

Een cenote  is een water bevattende grot of poel op het Mexicaanse Yucatán schiereiland. In Yucatán zijn er ruim 3000 cenotes. Daarvan is iets minder dan de helft officieel geregistreerd. Het woord cenote komt van het Maya-woord tso’ono’ot,  dat afgrond betekent.

Hoe paradijslijk wil je het hebben? De gloednieuwe Airbnb-parel Nuuku ligt op 5 hectare eigen grond, op ongeveer 20 minuten rijden van de plaats Puerto Morelos. Een plek waar je jezelf écht kunt onttrekken aan de drukke wereld. Je verblijft in een natuurlijke omgeving, vrij letterlijk midden in de jungle, maar wel van vrijwel alle denkbare luxe en comfort voorzien. Wat het écht uniek maakt is de exclusieve mogelijkheid om in het natuurlijke water van de eigen cenote op het terrein te zwemmen.

Airbnb parel met eigen cenote

Midden in de Maya-jungle

De eigenaar meldt: “Nuuku wordt omringd door de Maya-jungle waarin we de natuur in al zijn pracht mogen ervaren, met al de flora en fauna die erin leeft. Het is ons een genoegen onze tropische oase te bieden, voor gasten die op zoek zijn naar de magische ervaring van een verblijf in de Maya-jungle en alles wat het met zich meebrengt. Het hele jaar door geniet je er van het klimaat, de flora en fauna rondom het huis. Geluiden van wilde dieren en andere natuurgeluiden kun je de hele dag en soms ook ’s nachts waarnemen”.

Airbnb parel met eigen cenote

Villa met privézwembad

Nuuku bestaat uit in totaal zes villa’s die exclusieve gemeenschappelijke ruimtes delen, waaronder de cenote, een zwembad, een outdoor jacuzzi en een bar. De villa’s bieden chique ruimtes die perfect zijn ingericht, inclusief zachte bedden, extra grote badkuipen, lokale kunst aan de muren en elke villa heeft ook nog eens een privézwembad.

Gasten krijgen ook dagelijks een gratis ontbijt, gratis Wifi, toegang tot voldoende ligstoelen en hangmatten om in te ontspannen en gratis parkeergelegenheid. De parkeergelegenheid zul je overigens nodig hebben als je deze Airbnb boekt. Er is namelijk geen openbaar vervoer naartoe, dus de enige manier om er te komen is met een auto.

Gasten kunnen tegen een toeslag ook een massage op de kamer of een eigen chef-kok boeken. Frisdranken en alcohol zijn niet beschikbaar in de villa’s, maar je mag gerust je eigen drinken, zowel alcoholisch als niet-alcoholisch –  meenemen.

Airbnb parel met eigen cenote

Enthousiaste recensies

Hoewel Nuuku vrij nieuw is op Airbnb, hebben een paar gasten al geweldige recensies achtergelaten:

“Deze plek is geweldig, dankzij alle diensten die ze leveren en de ongelooflijke locatie, maar ook dankzij iedereen daar die zo zorgvuldig en aardig voor ons heeft gezorgd. We hebben zelden zulke ontspannende vakanties gehad. We zullen zeker terugkomen,” schreef een gast.

“Foto’s kunnen gewoon niet de schoonheid van de villa en het omliggende terrein vastleggen”, voegde een andere gast eraan toe, en “De privé kok was geweldig!”.

Bekijk hier Nuuku op Airbnb, beschikbaar vanaf $ 225 per nacht.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!