Bucketlist

Ultieme privacy: dit privé-eiland bij Belize is nu te huur op Airbnb

airbnb-prive-eiland-belize
Even weg van alle hectiek? Dit privé-eiland kun je nu huren op Airbnb! (bron: airbnb)

We hebben weer een bucketlist-pareltje gevonden op Airbnb. Voor iedereen die klaar is met andere mensen: dit bizarre privé-eiland voor de kust van het Midden-Amerikaanse Belize wacht op je. Een unieke ervaring waarbij je eventjes compleet afgesloten bent van de rest van de wereld. Zie je jezelf hier wel een weekje spenderen? Wij wel!

Een privé-eiland bij Belize

Vandaag reizen we naar het onbekende Belize; een landje ten zuiden van Mexico en ten oosten van Guatemala waar toerisme steeds meer in opkomst is. Belize is onderdeel van het Gemenebest van Naties (Britse Gemenebest) dus er wordt Engels gesproken. Verassend genoeg rijdt men wel aan de rechterkant van de weg, wat voor ons toeristen weer erg fijn is.

Een vakantie in dit land is sowieso een goed idee als je even weg wilt van alles en iedereen. Belize is een van de dunst bevolkte landen ter wereld met slechts 400.000 inwoners – dat is minder dan half Amsterdam! Daarbovenop heb je ook nog je eigen privé-eiland en je bent hier ook écht alleen, tenzij je graag wilt dat er iemand voor je kookt: boek dan simpelweg een kok bij.

prive-eiland-eten-vlees-salade
Zelf koken of een kok huren? (bron: airbnb)

Bird Island

Het eilandje heeft de naam Bird Island en ligt vlakbij de toeristische plaats Placencia. Alles wat je nodig hebt om te ontspannen vind je hier: lange stranden, wuivende palmbomen, helder water en fantastisch weer. Het atol ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad en gasten van het verblijf worden per bootje naar hun eiland vervoerd.

Voor vertrek wordt je geholpen met je boodschappen en andere benodigdheden (als je de kok bijboekt wordt dit voor je gedaan) en ben je helemaal klaar voor ultieme isolatie. In principe hoef je namelijk het eiland niet af: er is een drinkwatersysteem, voldoende etensvoorraad, elektriciteit (van zonnepanelen) en zelfs snel internet. Droombestemming!

atol-oceaan-prive-eiland-belize
Privacy nodig? Op naar Bird Island (bron: airbnb)

De Airbnb

En de Airbnb zelf? Die is in één woord fantastisch. De houten wanden van zeeblauw en terra geven meteen dat eilandgevoel en overal vind je hangmatten, kleine overkappinkjes met houten stoelen en bijpassende accessoires. Er is een bar en een behoorlijk grote keuken, en er zijn vier bad- en slaapkamers voor in totaal zes personen.

Je komt werkelijk niets tekort. Alle benodigdheden zijn aanwezig, van keukenuitrusting tot beddengoed, van bordspellen tot geluidssystemen en boeken. Er is een thuiswerkplek en Wi-Fi. En het meest fantastische? Er zijn geen muggen. Wat zal je lekker slapen!

bar-eethoek-buiten-water
De bar en eethoek van de Airbnb (bron: airbnb)

Vermaak op je privé-eiland

Bang dat je je na een tijdje gaat vervelen? Geen zorgen, dat zal niet gebeuren. Als je toevallig een regenachtige dag treft is er binnen voldoende vertier maar het grootste gedeelte van je tijd spendeer je natuurlijk buiten. Trek je waterschoenen aan en ontdek de ondiepe wateren die je privé-eiland omgeven. 30 meter verderop vind je een spectaculair rif met levend koraal.

Wil je de oceaan verderop ontdekken? Dat kan, er zijn twee eenpersoons en twee tweepersoons kajaks en twee paddle boards beschikbaar. Ga een middag snorkelen en ontdek de mooiste zeedieren, of relax de hele dag met een hengel in je hand. Een klein stukje paradijs op aarde, helemaal voor jou alleen. Je boekt ‘m hier. Gaan!

kajaks-bird-island-belize
Genoeg te doen op en rondom je privé-eiland. Kajakken bijvoorbeeld! (bron: airbnb)

Toe aan meer bizarre ervaringen? Overnacht dan eens een keertje in het duurste huis van Europa!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!