Reistips

Alleen op wintersport: boek een singlereis naar de piste

Wintersport singlereis

Wintersport is naast sportief vaak ook een sociaal gebeuren, met een groepje familie of vrienden. Maar ook als je alleen gaat heb je geweldige mogelijkheden. Maar hoe pak je het precies aan als je alleen op wintersport wil gaan? Met onze tips maak je er een geslaagde vakantie van.

Alleen op wintersport

Wil je graag op wintersport en heb je geen familie, vrienden of collega’s die mee willen? Of wil je gewoon zelf graag liever alleen reizen? Wat de reden ook is, het zou jammer zijn als jouw wintersportvakantie laat schieten omdat je alleen bent.

Dat hoeft namelijk helemaal niet, er zijn bijvoorbeeld genoeg singlereizen naar wintersportlocaties te boeken. Je hebt dan alsnog de keuze om je eigen gang te gaan, of je aan te sluiten bij gelijkgestemden. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een singlesreis waarvan het juiste de bedoeling is anderen – of zelfs een potentiële partner –  te ontmoeten.

Wintersport singlereis

Kies de groep die bij jou past

Er zijn verschillende reisorganisaties die wintersport singlereizen organiseren. Zoek van tevoren uit welke organisatie, welke soort reis en welke soort groep het beste  bij jouw past. Welke reis je ook kiest, de groepsgrootte ligt meestal tussen de 20 en 50 personen De kans is dus groot dat je iemand treft het klikt.

Je kunt kiezen voor  reisorganisaties die zich specialiseren, bijvoorbeeld op leeftijd, sekse of een bepaalde doelgroep. Een voorbeeld daarvan is Villa Vibes, singlereizen voor hoger opgeleiden, maar er zijn nog veel meer reizen voor doelgroepen. Ook TUI en Snowtrex zijn organisaties die wintersport singlereizen bieden.

Wintersport singlereis

Wat kost een wintersport groepsreis?

Hoeveel je kwijt bent voor een singlereis naar een wintersportbestemming hangt van veel factoren af. Hoe reis je, wat is de accommodatie, kies je voor half- of volpension et cetera. De prijzen kunnen dus erg uiteenlopen maar zitten meestal in de bandbreedte van  € 600,- en € 1500,- voor een week wintersport.

Helemaal alleen op wintersport gaan

Reis je liever niet met een groep, maar wil je echt alleen op wintersport? Dat kan natuurlijk ook. Het voordeel is dat je met niemand rekening hoeft te houden en volkomen vrij bent om je vakantie in te delen zoals je zelf wil. En heb je behoefte aan gezelschap, dan kom je vast wel iemand tegen om een praatje mee te maken in een berghut of in een après-skibar.

Wintersport singlereis

Nog meer tips voor jouw solo wintersportvakantie

Ga je alleen op wintersport of met een single reis mee, en ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Dan biedt het best veel kostenvoordeel om buiten de schoolvakanties te boeken.

Naast het vliegtuig komen er steeds meer opties om met de trein naar wintersport te gaan. Ga je toch liever alleen, met je eigen auto? Denk aan je pauzes. Je kunt immers het rijden niet afwisselen met iemand anders. Het hangt natuurlijk ook van de afstand af. Een paar uur over de grens in Duitsland kun je al skiën, maar rij je bijvoorbeeld naar Oostenrijk dan moet je echt een paar keer stoppen om te ontspannen.

Ga je alleen, maar wil je toch wel contacten kunnen leggen? Kies dan sowieso voor één van de drukkere gebieden. Ischgl, Sölden en Val Thorens zijn daar voorbeelden van. Kun je nog niet zo goed, of helemaal niet skiën? Boek dan groepslessen, wie weet ontmoet je leuke mensen in jouw ski-klas.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!