Nederland

Alles wat je moet weten over het sfeervolle Amsterdam Light Festival 2022

Amsterdam Light Festival

Ken jij het Amsterdam Light Festival al? Onze hoofdstad behoeft natuurlijk nauwelijks introductie als heerlijke plek om te shoppen, uit eten en drinken te gaan en attracties en bezienswaardigheden te bezoeken. Zoals het Amsterdam Light Festival: dit jaarlijks terugkerende evenement zet Amsterdam letterlijk in een ander licht.

Unieke lichtkunstwerken langs de Amsterdamse grachten

Voor wie het lichtfestival nog niet kent lichten we het graag even toe. Het lichtfestival bestaat sinds 2012 en keert jaarlijks terug. De locatie van het festival is de historische Amsterdamse grachtengordel. Om precies te zijn in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Dit jaar is het Amsterdam Light Festival van 1 december 2022 tot en met 22 januari 2023.

Tijdens de festivalperiode zet de organisatie iedere avond om 17.00 uur speciale lichtkunstwerken aan op een groot aantal plekken. Tot 23.00 uur kun je dan  te voet én vanaf het water genieten van prachtige en verrassende tientallen lichtsculpturen.

Amsterdam Light Festival Wandelen of varen

Je kunt tickets kopen voor diverse rondvaarten, in een comfortabele, verwarmde rondvaartboot. Een rondvaart duur meestal rond de 75 minuten. Je geniet dan vanaf het water van de lichtkunstwerken en krijgt een audiotour aan boord. Daarnaast kun je ook een privérondvaart maken – prijs op aanvraag –  in je eentje, met zijn tweetjes of een iets groter gezelschap.

Hou je van wandelen? Voor € 7,50 koop je een digitale plattegrond langs alle lichtkunstwerken. Tijdens de route kom je dan van alles te weten over de lichtkunstwerken en de makers. De lengte route is zo’n zes kilometer. Voor € 21,50 kun je de route afleggen als groepstour met een officiële festivalgids. Kies je liever zelf je wandelgezelschap, dan kun je voor € 325 een besloten privétour boeken met je familie, vrienden of collega’s.

Amsterdam Light Festival

Dit jaar is het thema Imagine Beyond

Het festival wordt georganiseer door de stichting Amsterdam Light Festival. In deze stichting op particulier initiatief werken de gemeente Amsterdam, de culturele sector en een aantal bedrijven samen. De doelstelling van de stichting is ‘Het bevorderen van cultuur en toerisme in Amsterdam onder meer door het organiseren van een jaarlijks terugkerend winterfestival’. Dit alles zonder winstoogmerk.

Het thema van editie 2022 van het Amsterdam Light Festival is ‘Imagine Beyond’. De verbeelding staat centraal. De organisatie neemt je virtueel mee op reis, ‘om het hier en nu te ontstijgen en verder te kijken dan morgen’. Zet jij ook het Amsterdam Light Festival op jouw bucketlist?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!