Reistips

7 authentieke Japanse gerechten die iedereen geprobeerd moet hebben

authentieke japanse gerechten

De Japanse keuken wordt gezien als een van de meest toonaangevende keukens in de wereld. Dat komt niet alleen door de complexe smaken en variatie aan seizoensgerechten, maar ook door de gezondheidsvoordelen die eraan zitten. Het is een feestje voor zowel de ogen als de maag. In dit artikel lees je welke eetopties je absoluut moet uitproberen als je besluit uit te reizen naar dit prachtige land.

Authentieke Japanse gerechten

We zullen eerlijk met je zijn: het was een zware taak om de lekkerste authentieke Japanse gerechten voor je uit te kiezen, puur en alleen door het grote aanbod. Maar het is gelukt! Tijdens mijn reis hebben ik talloze gerechten geproefd. Dit is mijn top 7:

1. Kare-Raisu (Curry Rice)

Een gerecht waar ik geen genoeg van kon krijgen was de Kare-Raisu curry. Het is een vrij simpel gerecht, maar o zo lekker! De basisgroenten van dit gerecht zijn wortelen, uien, vlees en in sommige gevallen zoete aardappelen. Over het vlees gesproken – dit kan echt van alles zijn. Ook zijn er verschillende niveaus van pittigheid voor de curry. Welke zou jij kiezen?

authentieke japanse gerechten

2. Okonomiyaki

Okonomiyaki is min of meer een pannenkoek omdat het op een bakplaat wordt geperst. Toch zijn de ingrediënten veel complexer dan de normale Hollandse pannenkoeken. In de meeste gevallen wordt het gemaakt met bloem, yam en ei, maar je kunt bijna alles toevoegen wat je lekker vindt. Er zijn veel verschillende varianten aanwezig, maar let op: de kans is groot dat je in een lange rij moet staan als je niet eerst wat research doet.

authentieke japanse gerechten

3. Onigiri

Simpel, heerlijk en bovendien ontzettend populair! Het maakt niet uit hoe laat het is of waar je bent, als je honger hebt en geen tijd hebt om uit eten te gaan of te koken, kun je een onigiri kopen. Onigiri’s zijn rijstballen die op verschillende manieren gevuld kunnen zijn. Vlees, vis, vegetarisch, ei. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het mooie van alles: onigiri’s worden in bijna elke supermarkt verkocht.

authentieke japanse gerechten

4. Udon Noodles

Udon is een dikke noodle gemaakt van tarwebloem. In de meeste gevallen wordt het geserveerd in een speciale bouillon, gemaakt van sojasaus en mirin. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Het is daarom een veelvoorkomend gerecht voor tijdens de lunch. Udon-restaurants zijn overal te vinden, maar zijn meestal erg druk. Toch kan je gemakkelijk even wachten. Het zal namelijk niet lang duren totdat je een plekje hebt.

authentieke japanse gerechten

5. Soba

Soba-noedels worden gemaakt van boekweitmeel, wat ze hun kenmerkende kleur geeft. Soba-noodles staan in Japan bekend als fasfood, in tegenstelling tot bij ons. Er zijn winkels in Japan die zich specialiseren in het bereiden van soba, vaak met een eenvoudig bijgerecht als tempura.

authentieke japanse gerechten

6. Ramen

Ramen komt je ongetwijfeld bekend voor. Het is een trend die de laatste jaren is overgewaaid naar Europa. Het is een kom met tarwenoedels geserveerd in een sojasaus- of misosoep gemengd met verschillende soorten ingrediënten. De meest typerende ingrediënten zijn plakjes varkensvlees, lente-uitjes, zeewier en ei. Het is een gerecht met een kenmerkende smaak, waarschijnlijk een die je nog nooit geproefd hebt.

authentieke japanse gerechten

7. Tempura

Tempura mocht natuurlijk niet ontbreken in de lijst van authentieke Japanse gerechten. Het is een enorm populair gerecht dat voornamelijk bestaat uit gefrituurde groenten en zeevruchten. Bijna elke groente kan worden gebruikt om tempura te maken, maar let op: De stukjes moeten zo groot zijn dat ze in één hap gegeten kunnen worden. Ondanks het feit dat het gefrituurd wordt, heeft tempura over het algemeen geen vette structuur.

authentieke japanse gerechten

De lekkerste keukens

Over eetgewoontes gesproken – wist je dat er een restaurant bestaat waar je alleen poedelnaakt mag eten? Dit heeft misschien niets met Japan te maken, maar het is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste reistrends? Houdt onze website dan goed in de gaten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!