Overnachtingen

Nostalgie: je kunt nu overnachten in deze authentieke pipowagen

Autentieke pipowagen

Ben jij op zoek naar een écht unieke accommodatie voor een weekendje weg of vakantie in Nederland? Op Vipio ontdekten we één van de mooiste pipowagens van het land. De authentieke en ambachtelijk gemaakte wagen ziet er prachtig uit en heeft ook nog eens een heerlijke jacuzzi en een sauna in de tuin.

Met de hand gemaakte klassieke woonwagen

De term pipowagen is afgeleid van de tv-serie Pipo de clown die liep van 1958 tot 1980. De hoofdpersoon reisde rond in een klassieke houten woonwagen. De pipowagen met jacuzzi en sauna die we op Vipio ontdekten behoort zonder overdrijven tot de mooiste pipowagens van Nederland.

De authentieke woonwagen komt uit Roemenië en is daar helemaal met de hand gemaakt op de klassieke, ambachtelijke wijze. Dat zie je terug in alle fraaie onderdelen en de nauwkeurige afwerking.

Autentieke pipowagen

Wat heeft deze fraaie accommodatie allemaal te bieden?

Voor een fijn verblijf komt er natuurlijk meer kijken dan alleen een fraai uiterlijk van de accommodatie. Het mooie is dat de pipowagen ook op het gebied van voorzieningen top is. Voor wat extra sfeer en warmte kun je een knapperend haardvuur aansteken in de palletkachel. Daardoor is de wagen ook geschikt om te boeken in koudere tijden.

Verder is de wagen voorzien van een televisie, koelkast, wastafel, Nespresso koffieapparaat, eierkoker en een waterkoker. Daarnaast is er in de wagen een aparte badkamer. Daarin vind je een douche, wastafel en toilet. En uiteraard is er een slaapkamer, met daarin een tweepersoonsbed. Bestek en servies zijn aanwezig, net als cups voor het Nespresso apparaat.

Autentieke pipowagen

Geniet van de jacuzzi en sauna in de privétuin

Maar dat is nog niet alles, want deze accommodatie biedt nog meer luxe. Je kunt namelijk bij deze wagen een overdekte jacuzzi en sauna bijboeken. Beide staan in de privé tuin bij de wagen. Die tuin is trouwens op zich al een fijne plek, omringd met beplanting en schuttingen. Zo kun je in alle privacy ongestoord genieten van de verwarmde jacuzzi, de sauna en niet te vergeten, de buitendouche.

Autentieke pipowagen

Prachtige omgeving

Je krijgt niet snel genoeg van deze accommodatie, maar misschien wil je toch ook wel de omgeving verkennen. In de nabije omgeving van de wagen liggen een groot aantal prachtige fiets- en wandelroutes. Zo kun je de prachtige streek rond Enschede verkennen. Daarnaast zijn er nog veel meer recreatiemogelijkheden: zweefvliegen, vissen of golfen kan bijvoorbeeld ook allemaal in de buurt van deze unieke pipowagen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!