Wil jij een auto huren in IJsland en heb je tips nodig?

 In dit artikel lees je meer! Wanneer je IJsland wilt ontdekken dan is het een goed idee om een auto te huren. Ongeveer 90% van alle reizigers huren een auto om het land van vuur en ijs te ontdekken. Dit komt doordat IJsland alleen in Reykjavik echt openbaar vervoer heeft. Tours zullen daardoor ook gelijk een stuk duurder zijn. Vanuit Reykjavik kun je ook prima een dagtrip maken naar de Golden circle als je een auto huurt. Naar mijn idee is IJsland het perfecte land voor een roadtrip! Wanneer je aan het rijden door IJsland bent zul je van verbazing in verbazing vallen. elk uur ben je verzekerd van een ander geweldig uitzicht. In dit artikel geven wij je tips voor het rijden en huren van een auto in IJsland.

Auto huren in IJsland

Wegen:

Wanneer je een met een auto door IJsland gaat rijden zul je het grootste gedeelte doorbrengen op de ringroad. Dit is een goed geasfalteerde weg die rondom het hele eiland loopt. Zo nu en dan moet je een klein stukje over een gravelroad rijden. Hierbij moet je rustig rijden en uitkijken voor kuilen. De locals komen soms erg hard voorbij wat in een aantal opspringende steentjes kan resulteren. Het verkeer in IJsland is buiten Reykjavik erg rustig. Het kan een hele tijd duren voordat je andere auto’s tegenkomt. De ringroad bestaat uit een eenbaansweg met af en toe een aantal parkeerhavens. Inhalen is mogelijk, maar let op de maximale snelheid.

Offroad rijden en het weer:

Wanneer je echt het binnenland ingaat zul je vooral op gravelroads rijden waarbij je soms zelf rivieren moet oversteken met de auto. Hier zijn zelfs speciale verzekeringen voor bij te boeken. De binnenlanden zijn alleen tussen juli en eind september begaanbaar. In de zomer zul je geen problemen hebben met de ringroad, een enkele keer zullen ze met de weg bezig zijn waardoor je een klein beetje moet uitwijken. In de winter kan het heel anders zijn. Sneeuw, en sneeuwstormen zijn geen uitzondering. Hier dien je dan ook rekening mee te houden. Vergeet ook niet dat in de winter delen van de ringroad afgesloten kunnen zijn door het weer.

Verkeersregels:

De maximale snelheid in Reykjavik is 60 km/u en op de ringroad is de maximale snelheid 90 km/u. Harder rijden in IJsland kan je hele dure boetes opleveren. Ook staan er een aantal flitspalen langs de weg. De meeste verkeersregels in IJsland komen overeen met die van Nederland. Het is verplicht om je lichten van de auto dag en nacht aan te hebben. Het is verboden om je auto te parkeren van de weg af als er geen parkeerhavens aanwezig zijn. Hiermee beschadig je de natuur en zul je het risico lopen op wederom hoge boetes. Daarnaast is het niet toegestaan om met een 2WD auto het binnenland in te gaan, en ook zeker niet slim.

Auto huren in IJsland
Auto huren in IJsland
Moet ik een 4×4 huren om door IJsland te kunnen rijden?

Nee dit hoeft niet. Wanneer je enkel de ringroad volgt en het binnenland niet ingaat heb je voldoende aan een 2WD. Een 4×4 is alleen nodig wanneer je echt de binnenlanden in wilt. Let op, je bent niet verzekerd wanneer je een rivier moet doorkruisen, hiervoor raad ik je een extra verzekering aan!

Overige tips:

Om te tanken in IJsland zal je vaak je pinpas en of creditcard moeten gebruiken. Je zult ook een aantal eindbreid bru tegenkomen. Dit is een brug welke maar voor een auto tegelijk toegankelijk is. Degene die er het eerst is heeft voorrang. Dit regelt zichzelf over het algemeen goed. Zeker omdat je over het algemeen geen haast hebt in IJsland. Om te navigeren hebben wij google maps gebruikt, dat werkt super!

Auto huren in IJsland
Een 4x4 is niet nodig voor de ringroad..
Auto huren in IJsland:

Om een auto in IJsland te huren moet je 20 jaar zijn en moet je minimaal een jaar je rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs is niet nodig. Indien je onder de 24 bent zullen veel verhuurmaatschappijen hier een extra bedrag voor rekenen. De kosten voor het huren van een auto in IJsland is sterk afhankelijk van de periode wanneer je gaat. De in IJsland is het mogelijk om vanaf €35 per dag inclusief verzekeringen een auto te huren. Echter ligt dit in de zomermaanden echt een stuk hoger.. Op tijd boeken zorgt voor een lagere prijs, in de zomer is er erg veel vraag naar huurauto’s. Let op het aantal kilometers dat je wilt gaan maken, voor ons was het voordeliger om voor de optie onbeperkt aantal kilometers te kiezen. Ook hebben wij ons eigen risico wat verlaagd en ervoor gezorgd dat wij verzekerd waren tegen vulkanisch as. Dit geeft namelijk erg snel krassen..

Verhuurder:

Bij een auto huren in IJsland raden wij Rentelcars.com aan omdat je hiermee alle aanbieders makkelijk kunt vergelijken. Daarnaast kun je verschillende auto’s bekijken. Wat ook erg fijn is dat je over het algemeen tot 48 uur van te voren je boeking gratis kunt annuleren of wijzigen, deze vrijheid is super! Ook staan alle voorwaarden duidelijk aangegeven. Geen onaangename verrassingen dus!

Auto huren in IJsland
Pas wel op voor alle schapen..
Categorieën: IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *