Reisnieuws

Baby achtergelaten door ouders op vliegveld na ruzie over paar tientjes

Bbby achtergelaten

Baby achtergelaten door ouders, op de luchthaven van Tel Aviv: dit bericht ging deze week viraal en veroorzaakte massale verontwaardiging. Een video van het incident werd miljoenen keren bekeken. Nu meldt de lokale politie echter dat er niets aan de hand was. Maar wat gebeurde er nu precies?

Video baby-incident massaal gedeeld

Je baby achterlaten op een vliegveld, na een ruzie over een paar tientjes, wie doet nu zoiets? De opschudding was groot. Een video waarop te zien was hoe een man en een vrouw hun baby leken achter te laten ging viraal. Niet alleen op internet, het nieuws haalde ook veel nieuwsprogramma’s en kranten. Bekijk de video hieronder.

Baby achtergelaten of toch niet?

Maar klopte dit bericht wel? De politie van Tel Aviv onderzocht het voorval en komt met een andere uitleg. Dit gebeurde er werkelijk op 2 februari op Ben Gurion Airport:

Een jong Belgisch koppel met een baby – andere bronnen spreken van een peuter – komt die dag in grote haast aan op het vliegveld. Ze waren aan de late kant voor hun Ryanair vlucht naar Charleroi. Tot hun grote ongenoegen dienden ze 25 pond bij te betalen voor hun baby, zelfs als ze deze op schoot namen. Een duurdere oplossing in de vorm van een extra stoel wilden ze al helemaal niet. Hierdoor ontstond een stevige woordenwisseling.

Politie Tel Aviv komt met update

De beide ouders wilden vervolgens in grote haast langs de veiligheidscontrole, maar dat stond de beveiliging van Ben Gurion Airport in eerste instantie niet toe: het stel moest eerst terug naar de balie. Na nog meer bakkeleien kon het paar dan uiteindelijk toch met de vlucht mee, mét de baby.

De politie van Tel Aviv verklaarde achteraf dat de virale video was gefilmd vanuit een hoek die de indruk gaf dat de baby alleen gelaten was. De ouders stonden er op dat moment wel degelijk dicht in de buurt en de politie van Tel Aviv meldt verder dat de baby geen moment alleen is gelaten.

Haastige spoed…

Het liep dus allemaal goed af in Tel Aviv. Alle commotie was waarschijnlijk te voorkomen met een goede voorbereiding. Check altijd hoe lang je van tevoren op het vliegveld aanwezig moet zijn en zorg ook dat je de regels van jouw luchtvaartmaatschappij. Zo voorkom je een hoop stress en reis je veel meer ontspannen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!