Reisverhalen

Reisleven docu : ‘Inside Balinese Temple Celebrations’ door Léon Wodtke

balinese-tempel-ceremonie-leon-wodtke

Bali is een van de favoriete bestemmingen van Nederlanders. Mooie stranden, goede vibes, prachtige beachclubs, surfen en heerlijk eten in hippe tentjes. Maar soms vergeten we daarbij hoe bijzonder de oorspronkelijke cultuur van Bali is. In onze ogen is het juist belangrijk om deze cultuur uit te lichten en er meer over te leren. Filmmaker Léon Wodtke kwam tijdens zijn Bali trip in contact met locals en schoot de schitterende korte documentaire ‘Inside Balinese Temple Celebrations’.

Filmmaker Léon Wodtke: passie voor film en reizen

Léon Wodtke werkte bij de Koninklijke Marechaussee toen hij zijn passie voor storytelling ontdekte. Nadat hij eerst voor de camera werkte als model, besloot hij daarna plaats te nemen achter de camera. Vanaf dat moment had hij zijn roeping als creatieveling gevonden. Na een focus op fotografie is hij inmiddels 2 jaar filmmaker en heeft meerdere producties gedaan voor grote merken en bedrijven. Daarnaast heeft hij zijn eigen reisdocu’s online gezet. 
Een van deze documentaires is ‘Inside Balinese Temple Celebrations’.  Hierin krijg je een inkijkje in het leven van de rijke Balinese cultuur en zijn rituelen. Normaal gesproken is het niet gemakkelijk om deze rituelen bij te wonen, laat staan te filmen. Toch kreeg Léon dit door zijn nieuwsgierigheid, respect voor de cultuur en passie voor elkaar. Een mindset die we bij Reisleven ook omarmen: de echte cultuur van een bestemming ontdekken. Bekijk de trailer van zijn docu hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reisleven (@reisleven)

Bekijk de hele documentaire hier

In de docu volg je Ayu, een vrouw uit het oosten van Bali. Ze legt uit hoe de tempelceremonie werkt en waarom dit zo’n belangrijke gelegenheid is. Deze ceremonie staat in het teken van de volle maan. Mensen komen samen om te bidden en iedereen in deze community heeft zijn of haar eigen rol. Aan het hoofd staat de priester, een medium tussen de mensen en de goden.

Ook deze priester komt aan het woord en legt meer uit over de rituelen en het belang van deze ceremonie. Bekijk de gehele sfeervolle documentaire hieronder en neem een kijkje in een hele bijzondere wereld vol mooie levenslessen. Meer werk zien van Léon Wodtke? Check zijn website hier. 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!