Bestemmingen

Dit onbewoonde eiland voor de kust van Belize zoekt nieuwe eigenaren

Dit onbewoonde eiland voor de kust van Belize zoekt nieuwe eigenaren

Wie droomt er nou niet van een onbewoond eigen eiland? Een heerlijke plek om je af en toe terug te trekken, mensen uit te nodigen en helemaal tot rust te komen. Dit lijkt wellicht een onhaalbare droom, maar er liggen kansen voor je op de loer. Er is namelijk een eiland, Prinsdom Islandia in de Caraïbische Zee, op zoek naar nieuwe eigenaren voor een zacht prijsje.

Onbewoond eiland in Belize

Belize is een schitterend land in Centraal-Amerika. Het land grenst aan Mexico in het noordwesten en Guatemala in het zuiden en westen. Vlak voor de kust van het land ligt een onbewoond eiland: Coffee Caye. Dit eiland heet sinds kort Prinsdom Islandia. Het is een klein eilandje, waarbij je binnen 5 minuten van de ene naar de andere kant loopt.

Prinsdom Islandia is nu een crowdfunded-eiland. Het wordt ook wel het eerste door crowdfunding gefinancierde eiland op aarde genoemd. Op dit eiland vind je schitterende kleurrijke koraalriffen en opvallende mangroven. Allemaal op jouw eigen eiland. Hoe tof is dat?

Let’s Buy an Island

Het crowdfunding project heet Let’s Buy an Island. Hoe het werkt? Er wordt geld ingezameld om een democratisch ‘landje’ te maken. Wat dit kost? Voor slechts € 3000 kun jij een deel van dit eiland bezitten. Je krijgt daarnaast ook de rechten om mee te besluiten over de regels op het eiland en alle bestemmingsplannen.

Volgens de eigenaren van Let’s Buy an Island is het doel niet om er rijk van te worden. Het is bedoeld voor liefhebbers van reizen die de droom hebben om een eigen uniek stukje grond te bezitten. Momenteel staan er enkel tenten, maar het plan is wel om er een luxe glamping van te maken. Dit klinkt erg interessant als je het ons vraagt.

Op dit momenteen zijn er al 5000 mensen geregistreerd als burgers en investeerders. Op dit moment wonen er zelfs al 249 burgers in een kleine community. Geïnteresseerd? Wees er dan snel bij, de prijzen gaan namelijk binnenkort omhoog. Check de site van Let’s Buy an Island hier.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!