Midden-Amerika

Vakantie in de Bermudadriehoek, durf jij het aan?

Bermudadriehoek vakantBermudadriehoek vakantie

Het eiland Bermuda ken je vast als de mysterieuze bestemming van de vermeende Bermudadriehoek. Daar zouden naar verluidt in de loop der jaren op onverklaarbare wijze zo’n 50 schepen en 20 vliegtuigen zijn verdwenen. Het toerismebureau van Bermuda haakte daarop in door een bericht te publiceren over een nieuwe plaquette. Op het Instagram-account van het bureau kun je het bericht nalezen: Bermuda wordt daarin aangeprezen als het officiële noordpunt van het legendarische mysterie.

Point Pleasant Park, het noordelijkste puntje van de Bermudadriehoek

Het gaat om  Point Pleasant Park, gelegen in Hamilton, de hoofdstad van Bermuda. Het driehoekvormige park ligt aan zee en steekt uit in de Hamilton Harbor. Het is deze zomer officieel uitgeroepen tot landmark.

Het gebied binnen Point Pleasant Park is nu dus gemarkeerd met een plaquette en een bord met een QR-code. Scan je de code dan kom je meer te weten komen over de onverklaarbare verdwijningen die in het gebied plaatsvonden. Ook wordt je aangemoedigd om je eigen foto’s op deze plek te maken en te taggen met #TopOfTheTriangle.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bermuda (@bermuda)

Bermudadriehoek: paranormale krachten of fake mysterie?

Of de Bermudadriehoek nu een door mensen bedacht mysterie is, of dat er echt een paranormale kracht aan het werk is, het blijft een fascinerend onderwerp. Het is sowieso een van de dingen waarmee het gebied het vaakst wordt geassocieerd en Bermuda haakt daar nu slim op in.

De eilanders hopen dat de bronzen plaquette zal dienen als een nieuw herkenningspunt voor bezoekers op het 21 vierkante kilometer grote eiland. Het is los van de legende een prachtige plek om te bezoeken: het staat bekend om zijn roze zandstranden, prachtige grotten en meer dan 300 scheepswrakken. Dat laatste zou je trouwens ook als een teken van de mysteries van de driehoek kunnen opvatten.

Welk gebied omvat de Bermudadriehoek nu precies?

“Lees alles over het westelijke deel van de Noord-Atlantische Oceaan, waar een aantal vliegtuigen en schepen onder twijfelachtige omstandigheden zijn verdwenen”, zo staat het onder het Instagram-bericht over de plaquette. Om wat preciezer te zijn, Bermuda, de naamgever van de driehoek, is het noordelijke punt van de beruchte driehoek. Het zuidelijke punt is Miami, en San Juan op Puerto Rico is het zuidoostelijke punt.

Wil je meer weten over de Bermudadriehoek, dan kun je op het eiland terecht bij het Bermuda Underwater Exploration Institute. Dit centrum biedt onder andere een Bermuda Triangle Tram-tour, die langs de bezienswaardigheden in en rond Hamilton voert.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!