Digital Nomads

Dit zijn de beste 7 landen voor digital nomads

Beste 6 landen voor digital nomads

Werken in een land met lekker weer, een ontspannen sfeer en lage prijzen? Dat wil natuurlijk elke digital nomad. Maar je moet daarnaast als professional ook gewoon goed je werk kunnen doen. Welke landen bieden de ideale combinatie van een prettige werksfeer met state-of-the art voorzieningen? We zetten de beste 7 plaatsen in 6 landen voor digital nomads op een rij.

Wat zijn Digital Nomads?

Een digital nomad, wat is dat nou eigenlijk? Digital nomads zijn ondernemers, freelancers of remote workers die voor hun werk geen vaste werkplek nodig hebben – vaak omdat ze hun werk online kunnen doen, vandaar ‘digital’ – en daardoor locatie-onafhankelijk leven. Dat klinkt super aantrekkelijk toch? Ook voor veel landen is dit interessant en geen wonder dat er veel plekken op inspelen om zoveel mogelijk digital nomads daarheen te halen.

Een vakantiebestemming is niet hetzelfde als een digital Nomad-bestemming. Je hebt namelijk andere behoeften en er moet ook wel gewerkt worden. Daarom hebben wij 7 bestemmingen op een rijtje gezet die prachtig zijn en daarnaast ook nog efficient zijn voor digital nomads. Hierbij keken we naar cultuur, wifi, natuur, de aanwezigheid van andere digital nomads en nog veel meer. Waar ga jij heen?

1. Indonesië: Bali

Indonesië ziet wel brood in digital nomads.  Het land introduceerde een tijdje terug een ‘Digital Nomad Visa’, met een maximale geldigheid van maar liefst 5 jaar. Het succes van het visum is goed te merken op het Indonesische eiland  Bali. Dat was overigens al jaren in trek bij digital nomads. Door het hele jaar door warme klimaat, de ontspannen sfeer, goede voorzieningen en lage prijzen was Bali al ideaal voor werkers op afstand. Dat wordt nu nog sterker, want richt je je met jouw bedrijf op het buitenland, dan betaal je geen belasting. Ben je actief op de Indonesische markt, dan betaal je wel belasting, maar dat is niet meer dan logisch.

2. Mexico: Yucatan

Mexico is al een tijdje erg in trek onder digital nomads. De combinatie van een fijn klimaat, de Mexicaans cultuur én de faciliteiten voor werken op afstand maken met name van de provincie Yucatan een echte hotspot voor digital nomads.
De westkust is favoriet, met name de provincie Yucatan. Wil je wonen en werken combineren met surfen, dan is dit helemaal een paradijs. Overdag aan het werk, tussendoor een duik ik zee en ‘s avonds feesten in Cancun of Tulum; dat klinkt toch wel erg aantrekkelijk.
Beste 6 landen voor digital nomads

3. Thailand: Phuket

Phuket is een prachtig tropisch eiland aan de westkust van Thailand. Het is ook het grootste eiland van Thailand. Voor een digital nomad is Phuket simpelweg een droombestemming. Eigenlijk alleen voor digital nomads maar voor bijna iedereen: paradijselijke witte stranden, een relaxte sfeer, adembenemende zonsondergangen en veel mogelijkheden voor watersportliefhebbers: je kunt er onder andere snorkelen, paddle-boarden, zwemmen en duiken.  Het enige nadeel is dat Phuket al heel lang bekend staat als ideale plek voor digital nomads, dus het kan er op veel plaatsen best druk zijn.

4. Portugal: Madeira

Madeira wordt wel eens het mooiste eiland ter wereld genoemd. De natuur is zonder meer indrukwekkend en veelzijdig. Bergen, watervallen en veel bloemen; vandaar de bijnaam bloemeneiland. Het was voor digital nomads al een aantrekkelijke plaats, maar dat is nu nog sterker zo: Op het eiland kun je namelijk terecht in een digital nomad-dorp, met gratis internet en gratis werkruimte. Het eerste officiële ‘digital nomad’-dorp van Europa. Kom je  remote werken op Madeira, dan kun hier minstens een maand terecht.
Beste 6 landen voor digital nomads

5. Portugal: Lissabon

In de Portugese hoofdstad Lissabon is het aangenaam verblijven. Het is één van de populairste steden in Europa voor een stedentrip en ook digital nomads weten de weg naar Lissabon te vinden. Mooie plekken, restaurants waar je heerlijk eet, hippe bars en nog veel meer vind je hier in overvloed. Voor digital nomads is de hotspot LX Factory interessant. Het was ooit een industriegebied, maar in de loop der jaren zijn de meeste panden overgenomen door creatieve ondernemers. Het resultaat is een creatieve plek vol kledingwinkels, boekenzaken, eettentjes en bars.
Mercado da Ribeira is een andere plek in Lissabon die interessant is voor digital nomads: hier bevindt zich de ruimte Second Home Lisboa. Daar kun je prima werken: er zijn meer dan 1000 planten, die als een soort scheidingsmuren dienen en geluid absorberen. Op een hogere verdieping zit een bibliotheek en zijn ook vergaderruimtes en een café te vinden.

6. Estland: Tallinn

We durven hardop te beweren dat Tallinn een van de mooiste steden van Europa is. Er wonen ongeveer een half miljoen mensen, vergelijkbaar met een stad als Rotterdam. Tallinn heeft een rijke geschiedenis, en dat zie je vandaag nog steeds terug aan de vele bezienswaardigheden, prachtige oude straatjes en oude stadsmuren.
Wat betreft voorzieningen voor digital nomads zit je er goed. Estland is een enorm vooruitstrevend land op het gebied van digitalisering. Wat ook handig is: vrijwel iedereen spreekt er goed Engels. Het is ook nog eens een veilige stad, dus alles bij elkaar perfect voor digital nomads. Als enige nadeel zou je het klimaat kunnen noemen, hoewel dat best meevalt: de winters zijn kouder dan in Nederland, maar de zomers gemiddeld zonniger en droger.
Beste 6 landen voor digital nomads

7. USA: Austin, Texas

Denk je bij Texas al snel aan filmclichés als cowboyhoeden, pistolen en woeste landschappen? Dan zal de stad Austin in Texas je verrassen. Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als digital nomad, maar de stad heeft veel te bieden. Austin staat bekend als start-up hub, en het barst en van de tech-bedrijfjes, maar ook van de creatieve start-ups. Veel te doen dus, in uiteenlopende vakgebieden.
Daarnaast staat Austin bekend om de prettige sfeer. De winters zijn kort en de zomers lang en warm. Er is een rijke muziekcultuur, met bijzonder veel bandjes die er optreden, in zalen en op de vele festivals.

Beste 6 landen voor digital nomads

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!