Reistips

Op deze manier boek je jouw vakantie op het goedkoopste moment

beste-moment-goedkoop-vlucht-boeken

De zomervakantie is voorbij en we zijn al weer druk bezig met het dromen over de volgende trip. Een goede, en goedkope, reis kun je altijd het beste op tijd plannen. Het scheelt namelijk stress, je hebt meer tijd om er naar uit te kijken en het scheelt je ook nog eens geld. Reisleven zocht voor jou uit wanneer je jouw vakantie het goedkoopst boekt en geld kunt besparen.

Goedkoopste moment om vakanties te boeken

Met de momentele inflatie is reizen wellicht minder hoog op jouw prioriteitenlijstje komen te staan. Toch blijft de drang om te reizen altijd kriebelen. Om reizen wat goedkoper te maken hebben wij de ultieme tip voor je. Reisleven heft uitgezocht wanneer je het best jouw vakantie kunt boeken.

Je kunt volgens dit onderzoek het best 140 dagen voor jouw vertrek, plus minus vier maanden, jouw reis boeken. Vliegtuigmaatschappijen weten dan zeker dat ze hun stoelen vullen. Voor hen is het risico op dat moment het kleinst en de stoelen zijn direct een stuk goedkoper. Boek je in het weekend? Dan ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit. Dit scheelt vaak zelfs 15/20 procent op een ticket.

beste-moment-goedkoop-vakantie-boeken

Boek een ochtendvlucht

Nog een tip voor de goedkoopste tickets: boek een ochtendvlucht. Deze zijn vaak ook nog een stukje goedkoper dan de middag of avondvluchten. Ga jij al eerder dan binnen 140 dagen? Dan is er nog een optie: een last-minute vlucht. Dit is geen dag van tevoren, het bes is om dan 5 tot 8 weken van tevoren te boeken.

We raden het voor jouw stress en het risico echter wel af en adviseren om de 140 dagen van tevoren aan te houden. Bekijk en twijfel niet teveel als je aan het vergelijken bent. Vluchten worden duurder hoe vaker je ze bekijkt. Zorg dus dat je vluchten boekt in een incognitovenster. Fijne reis!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!