Nature

De 5 beste natuurdocumentaires die je nu op Netflix kunt zien

natuurdocumentaires netflix

Geen tijd om te reizen maar wel zin om lekker weg te dromen over de meest bijzondere natuur? Dan zijn natuurdocumentaires een goed alternatief. Er staan veel mooie natuurdocu’s op Netflix, maar door de bomen zie je het bos soms niet meer. Wij hebben daarom de 5 beste natuurdocumentaires op Netflix (volgens IMDb) voor je op een rijtje gezet.

De beste natuurdocumentaires op Netflix

Van deze docu’s kun je veel leren. Over dieren, de natuur, duurzaamheid en andere culturen. Hieronder een selectie van 5 natuurdocumentaires waarmee jij de komende avonden wel doorkomt. Welke ga je kijken? Laat het ons weten!

5. Chasing Coral

Chasing Coral gaat over het leven op zee. Het koraal is een van de meest bijzondere natuurverschijnselen en voor duikers al helemaal. Er is echter iets vreselijks gaande. De koraalriffen zijn aan het uitsterven. Het is een documentaire die jou het prachtige leven van de zee laat zien, maar tegelijkertijd de tragiek van de mensheid. Tijd om er iets aan te doen en deze docu op je in te laten werken.

IMDb-Score: 8.1

4. Down to Earth with Zac Efron

Zac Efron verbaasde iedereen met zijn prachtige serie Down to Earth. De bekende acteur van Bad Neighbours en High School Musical blijkt veel meer dan slechts een celebrity. Samen met een goede vriend gaat hij op pad om de meest bijzondere natuur, duurzaamheid, community’s en reizen te onderzoeken. Een mooi inkijkje in verschillende unieke werelden.

IMDb-score: 8.1

3. Night on Earth

Benieuwd wat er in de nacht allemaal speelt? Deze documentaire focust zich op het wilde natuurleven in de nacht. Denk aan rondslingerende apen, leeuwen die op jacht zijn en groepen rondtrekkende olifanten. Veel van deze dingen spelen zich in de nacht af. Dingen waarvan we helemaal geen weet hebben. Prachtig om te zien.

IMDb-score: 8.2

2. My Octopus Teacher

Dit is wellicht de meest verrassende documentaire uit deze lijst. Het is een prachtig verhaal van een documentairemaker die, tijdens zijn depressie, de tijd neemt om voor maanden lang een octopus te volgen. De octopus is schichtig en het kost even om zijn vertrouwen op te winnen. Wat er uiteindelijk ontstaat? Een prachtige band tussen de twee. Klinkt voor sommigen misschien zweverig en gek, maar een absolute aanrader. Er zitten veel verborgen boodschappen in deze docu.

IMDb-score: 8.6

1. Our Planet

Alleen al voor de heerlijke stem van David Attenborough moet je deze documentaire zien. Het is zonder twijfel de beste natuurdocumentaire die je op Netflix kunt zien. Attenborough neemt je mee naar de meest bijzondere plekken en zet je oog in oog met de meest exotische dieren. Ook zit er wederom een belangrijke boodschap in deze documentaire. Laten we de natuur niet voor lief nemen.

IMDb-score: 9.2

Alles uit deze lijst al gezien? Dan is 14 Peaks op Netflix ook een absolute aanrader.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!