Nederland

Dit zijn de 5 beste plekken om de bollenvelden in bloei te zien

bollenvelden-nederland

Zo rond de Paasdagen tot half mei is het moment waarop de bollen in bloei staan. Dit is natuurlijk afhankelijk van temperatuur en wanneer Pasen valt in het jaar. Maar waar kun je dat beter zien dan in ons eigen Nederland. Veel toeristen komen er speciaal voor naar ons land. En daarvoor hoef je echt niet naar de Keukenhof. Er zijn voldoende plekken in het land om de prachtige velden in bloei te zien staan. En dat kost je dus niets.

De Bollenstreek in Zuid-Holland

De velden in Zuid-Holland liggen allemaal in de buurt van Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Voorhout. Het begint met de bloei van krokussen, daarna de narcissen, tenslotte de hyacinten en als laatste de tulpen. Dit geeft dus iedere keer weer nieuwe kleuren. Je kunt dit prima bekijken door met de auto rond te rijden of met een fiets die je natuurlijk op verschillende plekken kunt huren. De Bloemenroute is een 35 km lange route die je kunt fietsen.

Noord-Holland-bollenvelden

De kop van Noord-Holland

Als je dacht dat je de bollen alleen in de Bollenstreek kunt zien heb je het mis. In de Kop van Noord-Holland heb je het grootste aantal bollenvelden. Die kun je vinden tussen Petten, Den Helder, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf. Met de auto of de fiets zie je de prachtigste kleuren voorbij komen. Er zijn ook momenten waarop de bollen extra gepromoot worden tijdens festivals en bezichtigingen.

Bijvoorbeeld Bloeiende Zijpe :een tulpenfestival in de Zijpepolder, waarop je dit jaar op 23 april een wandelroute en op 30 april een fietsroute kunt doen. In Anna Paulowna en Breezand heb je de Bloemendagen waar er allerlei mozaïeken worden gemaakt van bloembollen. En er zijn allerlei bedrijven waar je zelf bollen kunt plukken.

tulpenroute-goeree-overflakkee-bollenvelden

Goeree-Overflakkee

Als je de drukte wilt vermijden kun je beter bollenvelden bekijken in Goeree-Overflakkee. Deze vind je rondom de plaatsen Dirksland, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Sommelsdijk. Het zijn misschien wel de mooiste velden van Nederland. Als je het wilt fietsen kun je fietsen huren in Middelharnis en Stellendam. Maar met de auto is het natuurlijk ook een prachtige rit.

bollenvelden-noordoost-polder

De Noordoostpolder

De Noordoostpolder is een van de grootste bloembollengebieden van Nederland. Maar liefst 2000 hectare heb je in dit deel van Flevoland. Nabij de dorpen Criel, Emmeloord en Swifterbant liggen meerdere grote tulpenvelden. In het gebied zijn verschillende autoroutes uitgestippeld, maar je kunt ook een mooie wandeling of fietstocht maken langs de tulpenvelden. Informatie vind je op Tulpenroute 2023.

bloemencorso-bollenvelden-bollenstreek

Bloemencorso

Ieder jaar wordt de Bloemencorso gehouden Op vrijdag start dit in Noordwijkerhout waar ze in de avond verlicht rond rijden. Op zaterdag vertrekken de prachtige wagens vanuit Noordwijkerhout naar Haarlem. Daar komen ze verlicht rond 22.00 uur aan en blijven daar ook de hele zondag staan om bewonderd te worden. Dit jaar wordt dit op 21 t/m 23 april gehouden. Houdt er rekening mee dat het vooral op zondag een ontzettend druk evenement  is, maar zeker de moeite waard.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!