Reistips

Dit zijn de 7 beste podcasts voor een lange reis

podcasts

Als je op vakantie gaat dan zie je vaak op tegen de verveling dat een lange reis met zich meebrengt. Je zit soms uren in de auto, de trein, of in het vliegtuig als je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Een goede podcast luisteren kan prima vermaak zijn tijdens een lange reis. Welke podcasts zijn het beste? Dat is voor iedereen verschillend, maar wij hebben een aantal suggesties op een rij gezet.

Podcast luisteren tijdens het reizen

Er bestaan zo onderhand net zoveel podcasts als dat er boeken bestaan, dus is er voor iedereen wel wat te vinden. Houd je van een goed horrorverhaal? Of een spannende detective? Luisterverhalen zijn goede opties, maar misschien ben je wel bezig met zelfontwikkeling en spiritualiteit, ook daar zijn podcasts voor te vinden.

In dit geval laten we de luisterboeken even op de digitale boekenplank liggen, en gaan we voor podcasts die informatie, entertainment, en actualiteiten bevatten. We doen er ook een vleugje zelfontwikkeling bij, want een beetje mindfulness is altijd welkom. We hebben een lijstje van 6 podcasts samengesteld waarvan wij denken dat ze prima luistervoer zijn voor onderweg.

podcast reizen

1. Leef je mooiste leven

De podcast Leef je Mooiste Leven wordt gemaakt door Michael Pylarczyk en Cindy Koemen. Het is een podcast dat gaat over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, mindfulness, meditatie en levenskunst. Er zijn 109 afleveringen beschikbaar, dus daar ben je onderweg wel even zoet mee.

2. Waargebeurde misdaad

Waargebeurde misdaad is een verzameling van podcasts die allemaal in het teken staan van geruchtmakende misdaadzaken die allen het nieuws hebben beheerst. De Taghi Podcast, spraakmakende verhalen van rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman, en nog meer misdaadzaken die je urenlang kunnen boeien tijdens de reis.

podcasts waargebeurde misdaad

3. Beste van Cabaret NL

Als je de lachspieren wilt trainen terwijl je onderweg bent naar je vakantiebestemming dan is deze podcast ideaal. In het Beste van Cabaret NL staat een verzameling shows van de beste cabaretiers van Nederland, zoals Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, en Ronald Goedemondt.

4. Baanbrekende businessmodellen

Als je een (startende) ondernemer bent dan ben je nooit uitgeleerd. Als je tijdens je reis wat extra kennis op wilt doen op het gebied van ondernemen, dan is de podcast baanbrekende businessmodellen op jouw lijf geschreven. John van Schagen en Patrick van der Pijl gaan in gesprek met bedrijven over oa verdienmodellen en slimme partnerships.

podcasts baanbrekende businessmodellen

5. Jong Beleggen, de podcast

Als je altijd al hebt willen leren beleggen dan is Jong Beleggen, de podcast een goede start. In begrijpelijke taal leren Pim en Milou de luisteraar stap- voor stap hoe ze zijn begonnen, welke rendementen ze behalen, en welke risico’s ze nemen. Er schuift ook regelmatig een deskundige gast aan tafel. Met deze podcast investeer je in kennis terwijl je op vakantie gaat.

6. Datevermaak

In deze podcast worden dilemma’s behandeld waar elke single mee te maken krijgt als hij of zij zich op het pad van het daten begeeft. Timo, Lisa en Lieke brengen op een herkenbare en humoristische manier in beeld wat voor gênante en ongemakkelijke situaties zich voor kunnen doen tijdens het daten. Datevermaak is luchtige materie, ideaal vermaak voor als je lang moet reizen.

7. The Journey

Dit is een podcast die echt bij reizen hoort. KLM introduceerde namelijk ‘The Journey’, met bijzondere verhalen over leven veranderende reizen. In elke aflevering van The Journey staat één verhaal centraal, verteld door degene die het zelf meemaakte. Waargebeurd, levensecht en soms hartverscheurend. Dit brengt je helemaal in de stemming om bijzondere dingen mee te maken tijdens jouw reis.

podcast datevermaak

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!