Reisnieuws

7x de beste reisprogramma’s vol fantastische bestemmingen en verhalen

beste-reisprogrammas-bestemmingen-verhalen
Foto: Unsplash

Een reisprogramma kijken is heerlijk: je kan vanuit je luie stoel nieuwe bestemmingen ontdekken en het geeft je inspiratie voor je volgende reis. Wij zochten voor je uit wat de zeven leukste reisshows zijn en zetten ze voor je op een rijtje. Klaar om je bucketlist aan te vullen?

1. 3 op reis

We trappen af met een van de bekendste reisprogramma’s van Nederland: 3 op reis – ‘je dagelijkse dosis reisinspiratie’. In deze show reizen presentatoren Chris Zegers, Nienke de la Rive Box, Jennifer Hofman en Dzifa Kusenuh naar verschillende delen van de wereld om daar al het bijzonders met ons te delen.

3 op reis deelt tips over verschillende onderwerpen: hoe reis je met een laag budget? Welke landen zijn ideaal voor een culinaire reis? Sinds 2019 legt het programma vooral de nadruk op duurzaam reizen. 3 op reis kijkt heerlijk weg en brengt ons weer op de hoogte van de nieuwste reistrends!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 3 op Reis | ☰ BNNVARA (@3opreis)

2. Ik Vertrek

In Ik Vertrek volgen we Nederlanders die besluiten te emigreren. In veel gevallen hebben de emigranten een b&b, een camping, of – nog veel leuker – een vervallen gebouw gekocht die ze vervolgens willen omtoveren tot verblijfsplaats. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot.

Vaak komen ze vergunningen niet rond, zijn de kosten verkeerd ingeschat, leveren de architecten slecht werk of is het project simpelweg te groot en te stressvol. Des te mooier als de verbouwing toch wordt afgerond en er uiteindelijk een plaatje van een accommodatie staat.

ik-vertrek-reisprogramma-kaart

3. Floortje naar het einde van de wereld

Iedereen die een beetje van reizen houdt weet wie Floortje Dessing is. Ze heeft zo’n beetje iedere bestemming gezien en beschrijft in haar boek ‘365 dagen onderweg’ hoe het is om altijd van huis te zijn.

In ‘Floortje naar het einde van de wereld‘ reist ze naar de meest afgelegen en geïsoleerde plekken op aarde. Hier bezoekt ze mensen die een bijzonder leven leiden, en draait een paar dagen mee. Er zijn zeven seizoenen beschikbaar en onder andere South Georgia, Vanderlin Island, Jemen, Tonga en Vanuatu komen voorbij. Kijken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floortje Dessing (@floortjedessing)

4. Erica op reis

NPO heeft blijkbaar een heleboel toffe reisprogramma’s! In ‘Erica op reis‘ neemt Erica Terpstra ons in acht seizoenen mee naar onder andere Rusland, Nepal, Indonesië, Peru en Senegal.

Erica is een bijzonder tof persoon en het is ontzettend leuk om haar avonturen te volgen. Ze laat zich volledig onderdompelen in de cultuur en is oprecht geïnteresseerd in andere normen, waarden en rituelen. Aan de hand van persoonlijke gesprekken met locals leren we hierover.

erica-op-reis-reisprogramma

5. Reizen Waes

Tom Waes is een Belgische presentator die ons in Reizen Waes meeneemt naar bestemmingen die de meeste mensen links laten liggen. Zonde, want er is blijkbaar zoveel bijzonders te ontdekken. Met zijn fijne Vlaamse accent en toffe persoonlijkheid weet Tom ons altijd aan de buis te kluisteren.

Hij reist onder andere naar Sierra Leone, Tuvalu, Noord-Korea en zelfs naar Turkmenistan, waar Tom als eerste westerling een reisprogramma mag opnemen. Een zeer bijzondere en interessante aflevering waarin hij onder strenge begeleiding en tegen betaling bepaalde plekken mag laten zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Waes (@tomwaes)

6. Down the Road

Tom Waes is fantastisch, maar ook Vlaamse presentator Dieter Coppens kan er wat van. In het mooie reisprogramma Down the Road reizen we met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down naar avontuurlijke bestemmingen. Afgelopen maand is het nieuwe seizoen uitgekomen, dus snel kijken!

Dieter reist met medebegeleidster Saar en de zes jongeren naar onder andere Zuid-Afrika, Spanje en Marokko, Finland en ze bezoeken Thailand in het nieuwste seizoen. Een prachtig programma om te volgen, omdat het een geweldig avontuur is voor de jongeren die hier de tijd van hun leven hebben. De Nederlandse versie van het programma wordt gepresenteerd door Gordon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dieter Coppens (@coppensdieter)

7. Bald and bankrupt

Je hebt vast wel eens van hem gehoord: bald and bankrupt. De Britse Benjamin Rich reist in zijn YouTube-programma naar de meest bizarre, gevaarlijke en interessante bestemmingen met alleen een z’n action camera op zak. Hij spreekt meerdere talen en laat ons zien hoe een land écht is. Geen bewerkte beelden en epische shots, maar een realistisch beeld van een bestemming.

Benjamin lijkt echt nergens bang voor en stapt op iedereen af. Meestal krijgt hij vriendelijk respons, maar door zijn grote en aanwezige persoonlijkheid ontstaan ook gevaarlijke situaties. Zijn reisvlogs houden ons altijd op het puntje van onze stoel, omdat het zo anders is dan andere reisprogramma’s. Neem zeker even een kijkje!

bald-and-bankrupt-reisvlogger

Ben je zelf al klaar voor een reis naar een bijzondere of aparte bestemming? Waarom niet naar Bosnië!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!