Bestemmingen

Verhuizen naar de zon: Italiaanse regio betaalt jou 29.000 euro om er te komen wonen

betaald-wonen-italiaanse-regio
De regio Calabrië heeft enorm veel te bieden unsplash

Een droom voor velen: je koffers pakken en in een slaperig Italiaans dorpje een heerlijk leven leiden. Weg met die 9-tot-5-baan en met die grijze regendagen, relaxen onder de Italiaanse zon is het betere werk. Je kan dit nu serieus gaan overwegen – als je aan bepaalde criteria voldoet tenminste – want Calabrië betaalt jou nu ongeveer 29.000 euro om in hun regio te komen wonen. De kans van je leven!

Betaald wonen in deze Italiaanse regio

De regio Calabrië, in het uiterste zuidwestelijke puntje van de Laars, zoekt mensen om de kleine dorpjes hier nieuw leven in te blazen. Heb jij er wel oren naar om te emigreren naar een plek waar de zon warm is, de sfeer relaxt is en de wijn rijkelijk vloeit? Misschien is dit dan wel jouw kans op een compleet nieuwe start. Mits je aan de criteria voldoet.

Je moet ten eerste binnen nu en een maand of twee willen verhuizen. Nu is emigreren normaal gesproken nou niet iets wat je zo een-twee-drie even doet, maar in dit geval is het een vereiste. Verder moet je jonger zijn dan 40 jaar en zou een business mind wel fijn zijn. Calabrië wil namelijk zijn economie een flinke boost geven en jonge ondernemers kunnen hier volgens hen aan bijdragen. Of, zeggen officials, je kunt een baan aannemen in de horeca. Hoe leuk!

italiaans-dorp-tropea
Waag je tussen de locals in het dorp Tropea

29.000 euro in je zak

Dus, ben je jonger dan 40, ben je ongelooflijk klaar met Nederland en heb jij een uitstekend businessplan bedacht óf ben je bereid een van de beschikbare banen in je nieuwe dorp aan te nemen? Geef dan maar toe aan het avontuurlijke deel van je brein en waag de sprong naar dit Instagram-waardige deel van Italië.

Daarvoor krijg je namelijk naast een nieuw leven nog meer terug. Calabrië wil nieuwe bewoners belonen met een bedrag van rond de 1100 euro die je de eerste drie jaar maandelijks ontvangt. Beginnende ondernemers kunnen in één keer een smak geld – 29.000 euro – krijgen om hun zaak te starten. Als jij gekozen wordt kom je te wonen in een dorp met minder dan 2.000 inwoners. La dolce vita!

calabrie-kust-zee
Iedere dag beginnen met een duik in de blauwe zee? Niet verkeerd!

Wat nu? Deze website geeft je wat handige info voor jouw move naar de Italiaanse heuvels. Destination Calabria!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!