Roadtrip

Dit is de BeTRITON: unieke e-bike camper waarmee je kunt varen

BeTRITON unieke fietscamper die kan varen

Dat de e-bike populair is hoeven we je eigenlijk niet meer te vertellen, er zijn er nu zo’n 3,4 miljoen verkocht in Nederland. Maar hoeveel van die e-bikes kunnen varen? En hoeveel hebben er een slaapruimte?  Maak kennis met de BeTRITON: een e-bike camper waar je mee kunt varen en in kunt overnachten.

Een amfibische fietscamper voor vrijwel alle terreinen

Een amfibische camper-trike, zo wordt de BeTRITON door de makers omschreven. Het unieke vervoermiddel geeft je meer vrijheid en unieke mogelijkheden. Je verbreedt je vakantie- en reismogelijkheden aanzienlijk: een familie uitje, een romantisch weekendje weg, door de natuur reizen, sightseeing et cetera.

Achter het fietsgedeelte zit een ruime bak, waar je comfortabel in kunt schuilen, uitrusten en slapen. Een uitstekend vervoermiddel voor kampeervakanties dus, maar Je kunt de bak ook gebruiken om bijvoorbeeld zaken in te vervoeren. De site van BeTRITON wijst op nog een mogelijkheid: heb je kinderen, dan zullen ze elke dag genieten als je ze naar school brengt in dit eyecatching voertuig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BeTRITON (@betriton_amphibian)

De meest innovatie e-bike van dit moment

De BeTRITON is een uitvinding uit Letland. Het brein achter het voertuig is de creatieve Letse innovator Aigars Lauzis. Hij had al een brede internationale ervaring met in het ontwerpen van grote en kleine objecten toen hij in 2018 ZELTINI startte, het bedrijf achter de BeTRITON.

Varen met je fiets

Fietscampers bestaan natuurlijk al langer, maar wat de BeTRITON echt uniek maakt is dat deze ook kan varen. Maar hoe bouw je het vervoermiddel eigenlijk om als je wilt gaan varen? Dat gaat verrassend simpel en volgens de makers heb je daar maar 5 minuten voor nodig. In deze officiële video van de BeTRITON komt dit onder andere aan de orde.

Net als elke e-bike beschikt de BeTRITON over een batterij. De specificaties daarvan zijn dat je er zo’n 100 kilometer mee kunt fietsen en 30 kilometer mee kunt varen, voordat je de batterij weer op moet laden. De fietssnelheid is gelimiteerd tot 25 kilometer per uur. De vaarsnel is maximaal 8 kilometer per uur. De BeTRITON weegt onbeladen zo’n 250 kilo. Belaad ‘m maximaal tot een totaalgewicht van 450 kilo.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BeTRITON (@betriton_amphibian)

Waar en wanneer kun je de BeTRITON kopen?

De BeTRITON komt in 2023 op de markt. De exacte datum is nog niet bekend gemaakt. Je kunt wel alvast een pre-order doen. Eerst komt de ‘ready-made’ versie uit en in 2024 staat een nieuwe variant op de agenda: de BeTRITON als doe-het-zelf-kit. De BeTRITON gaat 14.500 euro kosten, exclusief BTW en leveringskosten.

Lijkt een reisje naar Letland je leuk, dan kun de BeTRITON uitproberen. Voor 60 euro per dag en voor maximaal 2 dagen aaneengesloten kun je een BeTRITON huren. Je kunt er dan vanaf het plaatsje Valmiera over het prachtige nabijgelegen meer varen. Ook kun je ermee door de bosrijke omgeving toeren.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!