Overnachtingen

Meest luxe Airbnb: hier betaal je 6000 euro per nacht voor ultiem design

buitenkant-airbnb-rotsen
6000 euro per nacht. Wie biedt? (bron: airbnb)

We schrijven vaak over de schattigste tiny houses maar vandaag is het tijd voor het tegenovergestelde: deze absurde Airbnb is gigantisch groot en gigantisch duur. Het is een van de meest exclusieve woningen ter wereld en jíj kunt er nu een nachtje slapen. Of langer dan dat als je nog wat vakantiegeld over hebt – een overnachting hier kost maar liefst 6000 euro. Kijken!

Absurd luxe Airbnb in Joshua Tree

In het nationale park Joshua Tree in Californië (Verenigde Staten) vinden we een pareltje van een woning. Alhoewel, ‘pareltje’ is misschien niet het juiste woord. De woning is zo bizar groot en apart vormgegeven dat zelfs het woord ‘mansion’ deze plek geen recht aandoet.

We hebben het hier over het beroemde landgoed Kellogg Doolittle, dat sinds kort verhuurd wordt op Airbnb Luxe. Architect Ken Kellogg en Master Craftsman John Vugrin hebben het huis zo ontworpen dat het volledig opgaat in zijn omgeving. Rechte lijnen of rechthoekige kamers zijn er niet; alles is in vloeiende vormen in het landschap gebouwd.

airbnb-bovenaf-lichtjes
Een ongelooflijk staaltje architectuur (bron: airbnb)

Privacy ten top

De woning ligt in een rustig deel van Joshua Tree en natuurlijk heb je je eigen pad dat dicht naar de voordeur loopt. Verken ook eerst rustig dit deel van het park want dat is prachtig! Op zoek naar privacy? Dat vind je hier zodra je de deur van je eigen kasteel achter je dicht trekt. Welkom in een bizarre wereld!

Je accommodatie heeft drie slaapkamers en er is plaats voor zes gasten. Één slaapkamer heeft een kingsize bed en uitzicht op de sterrenhemel (spot de melkweg vanuit je bed!), een tweede slaapkamer heeft een bizar groot rond bed met geweldig uitzicht op de bergen en slaapkamer 3 heeft een queensize bed en badkamer met regendouche.

slaapkamer-rond-bed-uitzicht-airbnb
Waar koop je hoeslakens voor dit bed? (bron: airbnb)

Goed vertoeven in deze superluxe Airbnb

Ook in de rest van de Airbnb kun je je goed vermaken. Alleen een ronde door het huis lopen is al een experience op zich. Dat mag natuurlijk ook wel voor een huis dat 6000 euro per nacht kost. De gebogen keuken met licht van bovenaf is van alle gemakken voorzien en in de woonkamer(s) met gewelfd plafond kun je uren in alle stilte je favoriete boek lezen.

Wandel ook zeker even naar buiten waar twee bubbelbaden op jullie staan te wachten. Er is waarschijnlijk geen betere plek om het leven te vieren dan in je eigen hottub met een paar vrienden en een glas champagne onder een stralende sterrenhemel! Verder is er nog WiFi aanwezig, zijn er zes gratis parkeerplekken, kun je drankjes nuttigen bij je buitenbar en marshmallows roosteren bij de vuurplaats. Wij kunnen hier alleen maar van dromen. Boek jij ‘m?

woonkamer-airbnb-gewelfd-bank
Of het nu je smaak is of niet, bijzonder zijn de drie woonkamers (!) sowieso (bron: airbnb)

Is deze Airbnb precies jouw smaak, maar vind je de VS iets te ver weg? Check dan eens deze gruwelijk dure overnachtingsplek in Europa!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!