Experiences

Het tijdelijke Bloesempark in het Amsterdamse Bos is een must-see

bloesempark-amsterdamse-bos

Als je op Instagram zit heb je het vast wel eens voorbij zien komen: het bloesempark in het Amsterdamse bos. Het is namelijk één van de mooiste tijdelijke parken in Nederland. In het voorjaar vind je hier de mooiste roze/witte kersenbloemen. Perfect voor een heerlijke wandeling inclusief de allerbeste foto voor Instagram. Je waant je voor even in een Japans park.

Bloesempark in Amstelveen

Het park ligt in het Amsterdamse bos, echter is het onderdeel van Amstelveen. In 2000 kreeg Amstelveen namelijk 400 kersenbloembomen kado van de Japan Women’s Club. Dit kado was het resultaat van een 400-jarige betrekking tussen Japan en Nederland. Een prachtig traditioneel kado waar Amstelveen nu de vruchten van plukt.

Je hebt voor even het gevoel alsof je in Japan bent. Het is een klein stukje lopen vanaf de parkings (ongeveer 1.5 kilometer). Als je aankomt bij de bloesembomen kijk je jouw ogen uit. Dit is iets wat je waarschijnlijk niet vaak in je leven hebt gezien. Een stukje magie, midden in Nederland.

Wanneer kun je dit tijdelijke park bezoeken?

Zoals we al eerder schreven is dit een tijdelijk park. Ten eerste is het volledig afhankelijk van het weer. De bomen in het Bloesempark bloeien ongeveer 2-3 weken in de maanden maart en april. Wanneer exact is dus echt afhankelijk van het weer. Momenteel (begin april) staan de bomen volop in bloei. Ga er dus snel heen!

Je kunt gemakkelijk parkeren rond het bloesempark. Onderweg naar het park staat dit goed aangegeven. Ook per fiets of openbaar vervoer is het park goed te bereiken. Heb je tijd om doordeweeks te gaan? Doe dit dan! In het weekend, vooral op zonnige dagen, is het namelijke extreem druk.

In het park kun je nergens eten of drinken halen. Neem dus een picknick-mandje mee en ga heerlijk genieten van de natuur. Ruim wel even je troep op als je weg gaat, wel zo netjes! Al met al is het een prachtige ervaring om mee te maken. Aanrader!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany (@tiffanyshuyunfotostory)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!