Colombiaanse hoofdstad Bogota: wat te doen en waar te slapen?

-
Jim
- •
-
Jim
- •
- Bestemmingen
- •
De meeste vluchten vanuit Nederland richting Colombia gaan richting Bogota. Dit is de hoofdstad van het land en ook ik begon mijn trip in deze metropool. Het is een fijne stad om te aarden en meteen kennis te maken met de cultuur. Als je voor het eerst naar Zuid-Amerika gaat kan alles namelijk best wel overweldigend zijn. Wij geven je daarom wat tips om je op weg te helpen in Bogota en er zoveel mogelijk uit te halen in een paar dagen.
Wat te doen in Bogota: grootste stad van Colombia
Bogota is de grootse stad van Colombia met 8 miljoen inwoners. Niet lang geleden werd het afgeraden om naar Bogota te gaan vanwege onveiligheid. Tegenwoordig is het een veilige stad, al moet je natuurlijk overal tijdens jouw reis een beetje opletten. Colombia heeft nog steeds het ‘gevaarlijke’ imago. Iets wat volgens ons, na een aantal weken door Colombia reizen, echt wel een beetje achterhaald is. Laat dit je er dus zeker niet van weerhouden om dit prachtige land te bezoeken.
Kabelbaan Monseratte
Als je in Bogota aankomt merk je direct hoe mega groot deze stad is. Dit kun je vooral voelen als je met een kabelbaantje de berg Monseratte op gaat. Deze berg ligt tegen de stad aan en je hebt hier een ongekend uitzicht over deze miljoenen stad. Best wel overweldigend als je net aankomt. Je kunt de berg ook beklimmen, dit kost je ongeveer een uur. Wij raden aan de kabelbaan te pakken, ook omdat dit een ervaring op zich is tussen de vele locals.
Openingstijden
Maandag tot zaterdag: 6:30 – 22:30
Zondag: 5:30 – 17:30
Hieronder een sfeerimpressie:
@reisleven POV: het gevoel wanneer je helemaal uit je comfort zone bent aan de andere kant van de wereld 🇨🇴😍 #colombia #bogota #southamerica #travel #fyp #fy #reizen ♬ Sunset Lover – Petit Biscuit
Het chaotische en gezellige Plaza Bolivar
Als je de sfeer van Bogota letterlijk wilt proeven moet je een kijkje nemen bij Plaza Bolivar in de wijk La Candelaria. Je kunt hier lokale gerechten eten op de dichtbijgelegen markt en het is er gezellig en druk. Probeer de empanadas en arepas (een pannekoek van maïs) en Fritanga (gefrituurd vlees). Vaak betaal je minder dan een euro voor een enkele empanada of arepa op straat. Zeker uitproberen dus. Lekker en goed voor de portemonnee. Dit is echt cultuur proeven op een lokale manier!
Zone T: hipste buurt van de stad
Dit is een van de hippere en leukere wijken van de stad. Hier vind je de meest bars, restaurants en koffietentjes. Bij Calle del Sol kun je ook shoppen en heb je de meeste bekende fashion designers. Het is wel een van de duurste wijken van de stad. Als je dus op een budget trip bent raden we je niet aan om hier te verblijven, eten en uit te gaan. Het staat overigens ook bekend als de veiligste wijk van de stad en dat is natuurlijk fijn als je net aankomt in Colombia en wilt wennen aan de sfeer.
Museo del Oro
Dit museum staat bekend als het meest bijzondere van Colombia: het goud museum. Hier vind je veel informatie over de inheemse bevolking en hun oude werken. Denk aan edelstenen, goud, rotsen en textiel. Een aanrader als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Colombia en een fan bent van archeologie. Op zondag is de entree gratis, de rest van de week slechts 1 euro. Bekijk de website hier.
Dit bericht op Instagram bekijken
Waar te slapen in Bogota?
Ik verbleef mijn eerste nacht in Arche Noah Boutique Hostel in het oude centrum. Als solo traveler is het fijn om je eerste avond onder de mensen te zijn, vragen te kunnen stellen en even te wennen aan de omgeving. Het is een heel gezellig hostel met goede faciliteiten en op een prima locatie. Dicht bij Monseratte en in de buurt van vele winkels en restaurants. Persoonlijk was ik wel verbaast over het feit dat veel restaurants hier vroeg dicht gaan in Bogota. De prijs van dit hostel was ook nog eens zeer aantrekkelijk: 9 euro per nacht in een dorm room.
De tweede nacht verbleef ik in het meer bruisende Zona T in een wat duurder hotel: het NH Bogota Boheme Royal. Hier koos ik voor vanwege een jetlag en goede wifi die ik nodig had om te werken. Een kamer kostte 65 euro op dat moment vanwege een late boeking waarschijnlijk. Normaal gesproken betaal je hier meer dan 80 euro per nacht. Dit zegt veel over Bogota en de verschillen in prijzen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.
Dit bericht op Instagram bekijken
Overige tips voor Bogota
Goed om te weten is dat je (bijna) overal in Colombia Ubers kunt bestellen. Voor slechts 3/4 euro ben jij aan de andere kant van de stad. Dit scheelt vaak veel kosten in vergelijking met de ’traditionele’ taxi’s en het is erg veilig. Uber is niet legaal in Colombia maar toch kun je ze overal bestellen. Dit is de reden dat je in Colombia als je reist via Uber altijd voorin moet zitten. Dit is een extra reden voor een leuk praatje in het Spaans. Zo kun je meteen jouw taal skills een beetje opkrikken.
Ik vond persoonlijk Bogota voor 2 nachten genoeg. Het klimaat is hier wat milder en kan zelfs wat fris aanvoelen op sommige dagen Het is een leuke stad en goed geschikt om even te aarden in het bruisende land. Echter zijn er leukere steden in Colombia (in mijn ogen) en ik had maar 3 weken om zoveel mogelijk te zien. Mocht je langer verblijven dan is het natuurlijk altijd aan te raden om 3/4 nachten in Bogota te blijven en meer van de stad te zien.