Bestemmingen

Pittoreske boomhut in Engeland is een van de tofste finds op Funda

boomhut-airbnb-engeland
airbnb

We schreven eerder al over bizarre woningen die we vonden op Airbnb Wow: een categorie waar de meest ongelooflijk huizen worden aangeboden. In dit geval kunnen we beter spreken van een huisje, want we hebben een heerlijk romantische boomhut op het Engelse platteland voor je gevonden. Een unieke getaway voor jou en je wederhelft!

Unieke boomhut op het Engelse platteland

Voor dit plaatje van een woning reizen we af naar Engeland, waar we vlakbij de grens met Wales deze aparte boomhut vinden. Schots en scheef en van allerlei materialen aan elkaar hangend, en toch oogstrelend schattig. Dit is The Phoenix Tree: kamperen op z’n best. Vanaf je lodge heb je geweldig uitzicht over de vallei en de bergen daarachter en je hebt je eigen buitendouche. Wauw!

Het leuke aan de boomhut is dat je vrijwel helemaal back to basic gaat. Er is geen Wi-fi aanwezig, je hebt een composttoilet en je badwater warm je op met behulp van je eigen gestookte vuur (overigens is er ook gewoon warm water beschikbaar, maar een vuurtje is veel leuker, toch?). Bovendien is er geen stroom; de verlichting werkt op zonne-energie. Voor de off-the-grid-avonturiers!

engeland-uitzicht-boomhut
What a view!

Combineer avontuur en comfort

Dat je behoorlijk bent afgesloten van de buitenwereld wil nog niet zeggen dat je niet een beetje comfort kunt krijgen. Als we een kijkje binnenin de boomhut nemen zien we een extreem cozy plekje. Het bed – vanaf waar je overigens prachtig kunt sterrenkijken – is voorzien van dikke schapenvachtdekens en door het gebruik van warme kleuren straalt de lodge veel gezelligheid uit.

Drink chocolademelk bij het haardvuur en lees éindelijk dat ene boek die al zo lang op je plank staat. Dit is ultiem relaxen: even weg van alle drukte om je heen en stress in je hoofd. Geen mobiele telefoons of beeldschermen, alleen jij, je liefje en een goed boek. Veel beter dan dit wordt het niet. Er is bovendien een keuken met alle benodigdheden om een goed diner te kunnen koken. Met een glas wijn, natuurlijk. Daarna kun je relaxen in je bubbelbad!

boomhut-engeland-slaapkamer
Duik ’s avonds lekker onder de schapenwol

Boek je getaway snel!

Zoals ieder uniek plekje is ook deze boomhut gewild. Deze winter is er helaas geen plek meer, maar in de lente zijn er weer datums beschikbaar. Beter snel boeken dus. Houd er rekening mee dat de toegang naar de slaapkamer bestaat uit een vrij steile ladder, dus goede mobiliteit is hier wel vereist.

De dichtstbijzijnde winkels liggen op ongeveer tien minuten rijden dus de boodschappen zijn zo gedaan. Bij aankomst wacht je een mand met hout en aanmaakblokjes en in de keuken vind je al thee, koffie en olie. Vergeet niet een extra laag kleding mee te nemen, want je overnachtingsplek is gemaakt van onder andere bamboe en canvas. Of stook het vuurtje lekker op en kruip romantisch tegen je geliefde aan.

airbnb-engeland-natuur-bubbelbad
Bubbelen met een glas wijn is altijd een goed idee

Iets dichter bij huis, in de Achterhoek, vind je deze superschattige boomhut

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!