Reisverhalen

Amerikaanse vrouw veranderde dode boomstam in een prachtige gratis bibliotheek

boom bibliotheek little tree libraryjpg

Soms zien we reisverhalen op het internet voorbij komen waarbij we het simpelweg niet kunnen laten om te delen met jullie. Sharalee Armitage Howard, een bibliothecaris uit Amerika, had een geniaal idee. Ze maakte namelijk iets unieks van de dode stronk die in haar tuin stond. Ze veranderde het in een van de meest bijzondere bibliotheken ter wereld en dit is een must-visit geworden als je toevallig in de buurt bent.

Bijzondere bibliotheek in boom

Sharalee woont in het kleine plaatsje Coeur d’Alene in Idaho in Amerika. Deze dame had al jaren een dode stronk in haar tuin van een maar liefst 100 jaar oude boom. Dit vond ze niet erg handig en besloot deze om te toveren tot iets nieuws.

Ze besloot er een mooi project van te maken: de Little Free Library. Deze Free Library’s vind je overal ter wereld en het zijn plekken waar mensen een gratis bieb maken, waarin ze hun eigen boeken te leen leggen. Mensen ruilen boeken, laten ze achter en nemen ze mee. Een prachtig initiatief waar er veel meer van zouden moeten zijn! Dat is ook wat Sharalee dacht en ze besloot de meest bijzondere bibliotheek ter wereld te maken.

boom bibliotheek

Little Tree Library

De boom kreeg dus een prachtig tweede leven. Mensen kunnen nu boeken lenen en worden gevraagd om dan ook weer een boek neer te leggen. Deze ‘Little Free Library’ is omgedoopt tot de ‘Little Tree Library’.

Beelden zeggen natuurlijk meer dan duizend woorden. Daarom hebben we hieronder wat afbeeldingen geplaatst van deze ‘Little Tree Library’. Welk boek zou jij hier achterlaten?

boom little tree library

Little tree library boom bibliotheek

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!