Bestemmingen

Deze klassieke Duitse stoomtrein brengt jou naar de top van de bergen

Brockenbahn stoomtrein duitsland berg

Ben jij al bekend met de Brockenbahn? Dit is een wereldberoemde stoomtrein die jou naar de top van de hoogste berg van de Harz brengt. Een bijzondere rit in de een van de laatste stoomtreinen van Duitsland. Het is een unieke ervaring en vooral in de winter is het genieten geblazen. Dit is een treinreis die je gerust op jouw bucketlist kunt zetten.

Brockenbahn: een van de laatste Duitse stoomtreinen

Je kunt de top van de Brocken maar op twee manieren bereiken: te voet of per stoomtrein. De trein is de meest comfortabele en bijzondere manier om dit te doen. Het is een ware attractie en je zult je geen seconde vervelen. Een ritje omhoog naar de top zal een volledige dag kosten, inclusief een mooie wandeling. Je kunt de top ieder seizoen bereiken.

De treinreis door de bergen is 19 kilometer lang. Je staat in bij Wernigerode, het stadje en tevens het beginpunt, en na 1,5 uur ben je bij het eindstation. Je passeert dorpjes en al snel rij je door de natuur en de dichte bossen. Je vind jouw weg door de heuvels en het uitzicht is adembenemend. Iedere hoek die je omgaat geeft je weer een nieuw perspectief. Eigenlijk zou deze treinreis wel een plekje in deze lijst verdienen.

Werelderfgoed van UNESCO

Wist je dat het bijzondere stadje Wernigerode zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Een leuke plek om dus te combineren met het stoomtrein ritje. Vooral in de winter is dit een magische ervaring die we je dan ook zeker aanraden. Bijna een derde van het jaar ligt er sneeuw op de Brocken berg.

Let wel op de flinke prijs van de treinrit. Je moet ongeveer 50 euro neerleggen voor een ritje naar de top. Je kunt de tickets zowel ter plaatse als online aankopen. We raden je echter wel aan om het van tevoren online te doen via deze website. Bekijk hieronder alvast een video om bij weg te dromen:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!