Europa

Budget stedentrip: ontdek München op een unieke en verrassende manier

munchen-budget

Heb je deze zomer niet zo’n groot budget en wil je toch graag een stad bezoeken dan kunnen we München heel goed aanraden. Je zou er vast niet direct aan denken maar het is een prachtige stad waar je, als je weet waar je moet zijn, leuke plekken kunt vinden voor weinig geld. We schreven er al eerder over maar vinden het de moeite waard om je München op een andere manier te laten ontdekken.

Budget slapen in een mooie omgeving

In München heb je de nodige hotels maar een echte aanrader voor een budget hotel is Ibis budget München City Olympiapark wat, zoals de naam al vermeld, bij het oude deel ligt waar de Olympische Spelen in 1972 werden gehouden. Ibis Hotels hebben verschillende gradaties van budget tot Economy tot hoogwaardig. Als je vroeg boekt kun je in het Ibis Olympiapark al een kamer vinden voor Є50,00. Wij sliepen in het fijne Ibis München City Arnulfpark , wat ook echt een aanrader is.

Het Olympisch dorp moet je echt zien. Als je bedenkt dat het al 51 jaar geleden is gebouwd was de bouw behoorlijk futuristisch. Het is enorm groot met een prachtig park met natuurlijk veel sportvoorzieningen. Ga de 200 meter hoge toren op zodat je over de stad kunt kijken. Bezoek de indrukwekkende memorial plek gemaakt voor de aanslag tijdens de Spelen in 1972. Neem een kijkje in het BMW museum en bezoek in de zomer het gratis festival. Je bent er zo een halve dag zoet.

ibis-budget-munchen

De beroemde Biergartens

München staat bekend om zijn biertuinen. Er zijn er enorm veel, maar mis zeker niet de grootste van de wereld, Hirschgarten: hier is plek voor 7000 man maar is nog steeds gezellig. Haal een bier bij 1 van de kiosken, koop een enorm grote pretzel, wat smeersels en kip en schuif bij een van de lange tafels aan. Je maakt gelijk wat nieuwe vrienden. Er is op zondag ook vaak een grote markt.

biergarten-munchen-budget

Maar wat velen niet weten: je mag gerust ook je eigen eten mee nemen en alleen een bier kopen. Je hebt namelijk de plekken waar je wordt bediend, met tafelkleden, en waar je zelf alles moet halen en daar ben je niet verplicht eten te kopen. Als dat niet budget Proof is! Andere biertuinen zijn de August diner Keller, Lowenbrau Keller en een paar in de English Garden: en echt ze zijn allemaal de moeite waard, of het nu overdag of in de avond is.

olympiapark-munchen-budget

Vliegen, de trein, openbaar vervoer en fietsen

Om naar München te gaan kun je natuurlijk vliegen. Als je echt budget wilt vliegen kun je soms beter naar Memmingen of Neurenberg vliegen. Deze liggen iets verder dan het grote vliegveld maar daar zijn vaak wel goedkopere vluchten te vinden. Met de trein is ook goed te doen. Zeker nu je sinds mei de Deutschlandticket hebt waarmee je door heel Duitsland kunt reizen voor Є49,00. Alleen niet geldig op de ICE,IC en EC.

Je kunt in de stad heel goed veel lopen om kosten te besparen maar het OV is goed te doen en werkt geweldig. Als je met het vliegtuig komt heb je de mogelijkheid om met de S-Bahn de stad in te gaan. Daarmee kom je vrijwel overal. Je kunt dagpassen kopen geldig voor zowel de S- als U-Bahn waarmee je overal kunt in- en uitstappen. Je hoeft niet in te checken. En met dezelfde app ( MVG) kun je daar ook fietsen mee huren waarmee je de hele stad kunt rond fietsen. Overal zijn fietspaden dus een walhalla voor ons als Hollanders.

munchen-budget

Goedkope must-do’s

Op zondagen zijn de lokale musea goedkoop te bezoeken. Vrijwel alles is gesloten op zondag maar de musea zijn open en kosten maar Є1,00 entree. Verder kun je zowel in de zomer als de winter goed naar zwembaden gaan. In de zomer om af te koelen, in de winter juist om op te warmen. De entree is namelijk maar Є4,50 per persoon. Sommige hebben ook een sauna waar je gebruik van kunt maken. Het mooiste zwembad is het Müllersche Volksbad in de winter en het Naturbad Maria Einsiedel in de zomer.

budget-munchen-kunstwerkviertel

De meeste Munichers, ja zo noemen ze zichzelf, gaan lekker ergens buiten zitten met een biertje en wat snacks. Prachtig uitzicht heb je op de Hackerbrucke, iets ten westen van het Centraal Station. In het noorden is het de moeite om de Olympiaberg te beklimmen voor een super uitzicht in de avond. Verder kun je surfen op de Eisbach wave midden in de stad. En lekker rondhangen en picknicken bij  de Isar River en in de English garden . Al moet je niet opkijken als iedereen daar naakt aan het zonnen is.

kunstwerkviertel-munchen-budget

Wat verder te zien (gratis) ?

Bezoek de wijk Kunstwerkviertel. Dit is een upcoming wijk met veel kunstenaars en hippe plekken. En de Umadum, een super groot reuzenrad. In juli is er een open-air concert op de Marstallplatz tijdens het Munich Opera Festival. Neem gerust eten en drinken mee. Op de 3e zondag in juli is er in de English Garden het Kocherball. Een traditional dansfestijn waarin iedereen mee kan doen. Wandel door de Franse wijk tegenover Kunstwerkviertel. En helaas sla het Oktoberfest over, want dat is zeker niet budgetproof!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!