Nature

Bultrug gespot voor de kust van Scheveningen en Kijkduin

bultrug-gespot-nederland-scheveningen

Afgelopen dagen is er iets heel erg bijzonders aan de hand. Er is dinsdag namelijk een bultrug gespot voor de kust van Scheveningen en Kijkduin. Spotters zagen het dier op ongeveer 2 kilometer van de kust van Scheveningen. Enkele momenten later was het mega dier te zien bij de Kijkduin, iets ten zuiden van Scheveningen. Er is helaas geen beeldmateriaal van dit moment.

De bultrug in Nederland

Ondanks dat er geen beelden zijn van bijzondere moment weten de waarnemers zeker dat het om een bultrug gaat. De waarnemers hebben namelijk zoveel ervaring in het spotten van deze dieren dat dit als bewijs telt. De omschrijvingen wijzen allemaal op de bultrug, denk aan de rugvin. Volgens de Lucky spotters gaat het om een volwassen bultrug. Of het dier gezond is wisten ze niet zeker.

Afgelopen donderdag werd er in België ook al een bultrug gespot. De kans is heel erg groot dat dit het dier is dat nu voor de kust van Scheveningen zwemt. Het is een uniek moment aangezien er gemiddeld één keer per jaar een bultrug gespot in de Noordzee. In dit unieke walvismuseum in Noorwegen heb je waarschijnlijk meer kans.

Reden voor zorg?

Volgens SOS Dolfijn is het niet zorgelijk dat er bultruggen worden gespot in onze Noordzee. Deze walvissen redden zich namelijk prima in onze zee. De bultruggen komen in veel oceanen en zeeën voor en leggen duizend kilometers af. Dit doen zie vaak om van koude naar warme gebieden te migreren en uiteindelijk weer terug. Ze zijn constant op reis.

Mochten dieren toch in nood komen dan is SOS Dolfijn een organisatie die de walvisachtigen kunnen helpen zodra ze op de kust terechtkomen. Gelukkig is het nog geen tijd voor actie geweest voor de stichting.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!