Overnachtingen

Op deze camping slaap jij voor 30 euro in een omgebouwde rioolbuis

camping-nederland-overnachten-rioolbuis

Eerder schreven we al over een heel aparte overnachtingsplek, waar je slaapt in een uitvergrote dikke darm. Op deze Nederlandse camping in Lelystad kunnen we in één vloeiende beweging door naar het riool: kampeerders kunnen overnachten in een omgebouwde rioolbuis vanaf slechts €30,- per nacht. Welke vriend sleep jij hier mee naartoe?

Kamperen in een rioolbuis

Luxe is het zeker niet, wel hilarisch – wie kan er nou zeggen dat ze in een rioolbuis hebben geslapen? De buizen liggen op een met fruitbomen omzoomd veld van een Lelystadse camping die we vonden op Vipio.nl en één buis biedt plek aan twee rioolratten. De afvoerbuis is heel basic ingericht, met een groot steigerhouten bed die je kunt opklappen tot zitje.

Het bed is 2,00 bij 1,80, maar je moet wel zelf je matras, slaapzak en kussen meenemen (we zijn immers op de camping). Ook heeft het riool – tegen de verwachtingen in – geen eigen badkamer; hiervoor kun je gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op de camping zelf.

rioolbuis-bedden
Binnenin de rioolbuis kun je twee luchtbedden kwijt

Steek de rioolbarbecue maar aan

Ook buiten je buis kun je je goed vermaken. Vergeet vooral niet de rioolbarbecue aan te steken (een barbecue in de vorm van een rioolbuis… geniaal) en bak je vlees of rooster je groentes gaar boven de afvoer. Er zijn tafels en luie stoelen aanwezig waar je ’s avonds heerlijk in kunt chillen en je marshmallows kunt roosteren boven een vuurtje. Het ultieme campingleven!

De camping biedt verder allerlei faciliteiten waar je uiteraard gewoon gebruik van mag maken, zoals een zwembad, een grote tuin met tuinmeubelen, een mooi terras en gezelschapsspelletjes. Er zijn speeltoestellen aanwezig voor de kids en er is een alpaca-weide! Deze unieke manier van kamperen moet je echt een keer meemaken. Je boekt ‘m hier, al vanaf €30,- per nacht!

camping-nederland-overnachten-rioolbuizen
De rioolbuizen met links de barbecue

Als kampeerder kan je wel een toffe, originele tent gebruiken. Wat dacht je van deze retro Volkswagen bus-tent

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!