Bestemmingen

Tips voor een verrassende korte trip: Canterbury en omgeving

canterbury-tips-engeland

Als je eens wat anders wilt met je vrije dagen is Canterbury in Zuid-Oost Engeland een goed idee. Het ligt zo’n 20 minuten van Dover in het graafschap Kent. Het is dus veel dichter bij dan je zou denken. Omdat wij last minute de overtocht moesten regelen kwamen we uit bij de overtocht vanuit Calais met de boot. Als je het veel eerder regelt kun je ook prima de oversteek maken via de tunnel, wat sneller is, maar de boot duurt ook niet langer dan ruim een uur en de rit er naar toe via België is leuk en zeker niet ver.

De Cathedral van Canterbury en de oude stad

Canterbury heeft een prachtig oud centrum, wat rondom de kathedraal ligt. Die staat momenteel wel in de steigers en kun je alleen bezoeken na betaling, maar zonder deze te hebben gezien ben je er niet geweest. De Cathedral van Canterbury is Engelands beroemdste kathedraal en wordt nog steeds bezocht door pelgrims. Het bestaat uit verschillende bouwstijlen en heeft prachtige schilderingen en glas- in-lood ramen.
Dit deel is dus enigszins toeristisch maar niet te vergelijken met allerlei andere toeristische plekken in de wereld.

De vele vakwerkhuizen zijn prachtig. Het is een plaats die je lekker lopend moet onderzoeken. Links en rechts straatjes in lopen, winkeltjes bekijken, parken rondlopen. Het heeft bruggetjes, water en overal leuke plekken om wat te drinken en te eten. Vanuit de oude stad loop je ook het shopgebied in waar alle winkels zijn zoals Zara, Primark en een grote Tesco voor je boodschappen. Ook vind je daar een klein plein met een aantal foodtrucks.

canterbury-catedraal-engeland

Andere highlights

Door Canterbury loopt de rivier de Stour waar langs je heerlijk kunt wandelen door de Westgate Gardens. Deze liggen bij de westelijke stadspoort en zijn echt prachtig aangelegd. Als je door de plaats wandelt kom je meer kleine parkjes tegen die allemaal prachtig zijn verzorgd en waar iedereen met mooi weer heerlijk zit, ligt en picknickt. Verder doet vrijwel iedereen een Riverboat tour, want een bootocht mag echt niet ontbreken tijdens je bezoek.

Omgeving van Canterbury

Canterbury ligt dicht bij de kust wat leuk is om als rondtrip te doen. Rij naar Joss Bay, een populair strand bij de Engelsen. Als je iets verder doorrijdt kom je bij Captain Digby waar je lekker kunt zitten en een stuk langs de kust kunt lopen. Margate en Herne Bay zijn echte Engelse kustplaatsen met kermis en al. En Whitstable heeft een leuk haventje en is heerlijk om door heen te wandelen. Sla als je rond rijdt af en toe van de weg af zodat je de echte smalle weggetjes neemt die door leuke plaatsjes gaan en waar je af en toe denkt hoe moet ik hier passeren, maar dat is wel het echte landschap van Kent.

Verder is een dag Londen vanuit Canterbury heel goed te doen met de High Speed train. Deze brengt je in iets meer dan een uur bij station St. Pancras waar vanuit je overal de stad in kunt gaan. De kaartjes hiervoor kun je het beste al in Nederland regelen, hoe verder van tevoren hoe goedkoper. En regel gelijk een kaartje voor het OV erbij. Je kunt dit op het plaatselijke station uitprinten en je kunt de hele dag met 1 kaartje zowel de trein, de metro als de bus nemen.

canterbury-omgeving-tips

Food

Je moet natuurlijk wel een keer een echt Engels ontbijt nemen, wat je op veel plekken kunt doen. Scones eten bij Tiny Tim, wat ook gelijk een ontbijt is, zo groot als deze zijn. En Fish and Chips bij de de City Fish Bar, welke echt de beste is. Fudge meenemen die ter plekke wordt gemaakt en Harry Potter spullen bij House of Secrets. Je hebt bij verschillende restaurantjes een tuin waar je kunt zitten. En dan de pubs, die zijn er natuurlijk ook genoeg. De bekendste is The Foundry Pub and Brewery waar je verschillende biersoorten kunt proeven en je ook kunt eten.

canterbury-food-eten-tips

Tip voor de terugweg

Als je tijd hebt op de dag dat je terug gaat neem dan vooral de afslag bij Dover naar White Cliffs. Dit ligt vrijwel boven de haven voor vertrek. Je loopt dan over de kliffen met prachtig uitzicht en er is een leuke plek om koffie en thee te drinken.

Als je de hond mee neemt

Wij waren met de hond wat goed te doen was. Zorg wel dat je goed checkt wat er nodig is, zoals paspoort, chip en alle inentingen, want dit wordt streng gecontroleerd. En met de hond mag je lang niet overal de restaurants in, wel op de terrassen. Maar laat je dat zeker niet weerhouden om hem mee te nemen. Meer praktische tips voor reizen met de hond vind je hier.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!