Overnachtingen

Airbnb Find: luxe overnachting in een grot op Santorini

cave-house-santorini
Blauw en wit: Santorini airbnb

Eerder schreven we al over adembenemende bestemmingen die je in oktober kunt bezoeken en Santorini past natuurlijk ook prima in dat rijtje. Het Griekse eiland is dé perfecte plek om aan triest Hollands herfstweer te ontsnappen en deze bijzondere Airbnb – een grotwoning – is de meest toffe plek om te overnachten. Van de aanblik van het witte huisje die prachtig afsteekt tegen de felblauwe zee krijg je onmiddellijk vakantiekriebels. Zon, zee, Santorini!

Cave House op Santorini

Wie is er nou niet in de stemming voor een weekje Griekenland?! Het eiland Santorini, dat bekend staat om zijn witte huisjes met blauwe daken en deuren, is vanuit Nederland makkelijk te bereiken. Transavia vliegt er regelmatig rechtstreeks naartoe voor een goede prijs. Met gemiddelde temperaturen van 22 graden is oktober de perfecte maand om het eiland te bezoeken.

Natuurlijk wil je dan ook een speciale plek om te overnachten, en alhoewel het op Santorini stikt van de schattige bnb’s en authentieke hotelletjes is deze Cave House die we vonden op Airbnb wel echt heel vet. De grot werd 250 jaar geleden uitgehouwen in een calderaklif en werd oorspronkelijk gebruikt als wijnkelder. Inmiddels is het omgebouwd tot fraaie woning met ongelooflijk mooi uitzicht op de zee en de vulkaan. Oh, en er is een zwembad en privéterras.

airbnb-santorini-woonkamer
Vanuit de woonkamer loop je zo je privéterras op

Voor jou en je vrienden

De Airbnb biedt plek aan twee tot vijf personen, perfect voor een weekje weg met je vrienden dus. Of juist met je partner voor een romantische getaway! Binnen vind je slaapkamer met kingsize bed en een eenpersoons slaapbank, en in de woonkamer staan nog twee banken die gemakkelijk worden omgetoverd tot bed.

In de keuken vind je alles wat je nodig hebt: een waterkoker, koffiezetapparaat, kookplaat en magnetron. Misschien wel helemaal niet nodig op een eiland als Santorini, waar je eigenlijk gewoon elke dag verse vis wilt proeven bij leuke restaurantjes, toch? Er zijn twee volledige badkamers, dus ook als je hier met vijf personen bent loop je elkaar ’s ochtends niet in de weg. Fijn!

airbnb-santorini-slaapkamer
Op de vide vind je een kingsize bed

Hier boek je ‘m

Klaar voor een weekje Santorini op een bijzondere locatie? Deze toffe grotwoning boek je hier voor ongeveer 350 euro per nacht. Goed om te weten: parkeren doe je bij het dichtbijgelegen postkantoor waarna je vijf minuten moet lopen om bij het huis te komen (een transferservice is beschikbaar). Vervolgens zijn er nog tien treden omhoog naar de ingang.

In de woning is Wi-Fi en kabel-tv aanwezig, mocht je genoeg hebben van het geweldige uitzicht vanaf je terras en vanuit je zwembad. Aan de foto’s is wel te zien dat dat niet gaat gebeuren, toch? Op naar Griekenland!

airbnb-santorini-uitzicht
Als je nu nog niet overtuigd bent…

Houd je juist van kou en knus met een dekentje bij het haardvuur zitten? Dan is deze schitterende Airbnb in Noorwegen misschien wel wat voor jou!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!