Reisnieuws

Corendon komt met kindvrije zones op vluchten naar Curaçao

corendon-boeing-vliegtuig-zonsondergang
In stilte reizen kan binnenkort op vluchten naar Curaçao (bron: luchtvaartnieuws)

Wat is er vervelender dan tien uur lang in het vliegtuig zitten? Juist, tien uur lang in het vliegtuig zitten naast een jengelend kind. Kindvrije zones – of ‘adult only‘ – zijn al een ding bij bepaalde accommodaties, maar nu komt Corendon met een kindvrije zone op vluchten naar Curaçao. Interessant!

Corendon komt met kindvrije zones

Op naar Curaçao, waar je vanaf november bij Corendon kindvrij naartoe kunt vliegen. Omdat de maatschappij geen business class heeft is er besloten te kiezen voor een adult only-gedeelte, waar passagiers vanaf 16 jaar toch kunnen genieten van rust of in stilte kunnen werken. Dat gedeelte zal worden afgesloten met wanden en gordijnen.

Aan die extra luxe zit nog wel een prijskaartje, alhoewel de extra kosten niet al te hoog zijn. In de kindvrije zone zijn 93 stoelen beschikbaar die je kunt boeken voor 45 euro extra per enkele reis. Wil je nog meer comfort? Dan kun je ook een extra grote stoel met veel beenruimte in het adult only-deel boeken. Dit kost je 100 euro extra per enkele reis.

vliegtuig-vleugel-kindvrij-zone
In alle stilte genieten van je uitzicht… (bron: unsplash)

Ook fijn voor ouders

Niet alleen voor passagiers die iets meer behoefte hebben aan rust is dit een goede oplossing; ook ouders hoeven zich minder zorgen te maken als hun kind iets luider is. Eerder stelde de Singaporese luchtvaartmaatschappij Scoot Air als kindvrije zones in voor haar passagiers. Malaysia Airline’s grote vliegtuigen hebben zelfs een volledige kindvrije bovenverdieping.

Alhoewel andere Nederlandse luchtvaartmaatschappijen in een reactie hebben laten weten dat zij geen plannen hebben om een deel van hun vliegtuigen adult only te maken, denken we dat Corendon hier een goede stap zet. Minder stress voor ouders, meer rust voor passagiers die hier behoefte aan hebben.

curacao-naambordjes-steden
…om vervolgens uitgerust op Curaçao aan te komen (bron: unsplash)

Ticket geboekt maar nog geen goede handbagagekoffer? Wij zetten de beste koffers voor je op een rijtje!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!