Experiences

Date tip: bij Ctaste in Amsterdam (d)eet je in het donker

ctaste-amsterdam
unsplash

Een filmpje pakken met je date is leuk, maar niet echt origineel. Wil je echt goed uitpakken? Neem je nieuwe vlam dan eens mee naar Ctaste: in dit toffe restaurant in Amsterdam kun je in het donker eten. Prikkel je reuk- en smaakzintuigen op deze blind date – letterlijk – en verbaas je over hoe lekker eten kan smaken zonder dat je het kunt zien. Alleen jammer dat je niet even romantisch oogcontact kunt maken met je date…

Eten in het donker bij Ctaste

Een bijzondere ervaring, eten in het donker. Bij Ctaste zorgt de kok voor een experience waarbij geur, smaak, textuur en geluid centraal komen te staan. Je avond begint in een verlichte loungeruimte waar je, onder het genot van een aperitief, geïnformeerd wordt over het verdere verloop van je etentje. Hierna wordt je meegenomen naar de volgende ruimte, waar je écht geen hand voor ogen ziet.

Van te voren kun je je dieetwensen en allergieën doorgeven, en de dingen die je écht niet lust. De kok maakt vervolgens een overheerlijke maaltijd klaar voor jou en je lief. Neem gedurende deze blind date je tijd om alle smaken te ontdekken en proef eten zoals nooit tevoren. Achteraf hoor je wat je allemaal gegeten hebt. Geen zorgen: als je dit toch niet fijn vindt kun je op ieder moment het restaurant gewoon verlaten.

Boek jouw experience

Daten in het donker kan iedere dag vanaf 16:30, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden bij Ctaste. Het is een ontzettend leuke plek voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten of om te high tea’en met je moeder. Je kunt zelfs ijs-, bier- en chocoladeproeverijen doen en dat is een dikke aanrader: hier draait het om het écht proeven van eten en drinken dus laat het je smaken!

Om het allemaal nog even wat specialer te maken: het personeel dat je eten serveert is blind. Ze krijgen een dikke 9 op service, dus dat zit wel goed. Klaar om jouw date, high wine of luxe diner te boeken? dat kan op de website van Ctaste. De prijzen voor een diner beginnen bij 54 euro per persoon, waarvoor je een driegangen-verrassingsmenu krijgt voorgeschoteld. Spannend! En ook al kun je je date niet zien, je kunt nog steeds elkaars hand vasthouden. Romantisch.

ctaste-amsterdam-donker-daten

Wil je juist het tegenovergestelde van daten in het donker ervaren? In dit Parijse restaurant ga je poedelnaakt uit eten… 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!