Reisnieuws

Maak kennis met CuliAir: gastronomisch dineren in een luchtballon

culiair-dineren-luchtballon-sky-diner
Foto: CuliAir

Wij willen jullie kennis laten maken met een hele bijzondere ervaring. Een combinatie tussen het mooiste uitzicht en heerlijk dineren: CuliAir. Dit is een excursie waarbij je vijf gangen kreeg geserveerd tijdens een vlucht in een luchtballon. Er gaat een kok mee de lucht in, die alles klaar maakt op locatie. Een romantische ervaring die je nooit meer zult vergeten.

CuliAir: hoog niveau concept

Het concept heet CuliAir/Sky dining en is bedacht en opgezet door chef Angélique Schmeinck. Deze meesterkok kun je wellicht kennen van 24Kitchen en haar verschillende kookboeken. Al vanaf 2003 kookt zij, als enige ter werelds, met de lucht van de luchtballon zelf. Het idee is even eenvoudig als spectaculair. Met een ingenieus katrolsysteem worden zeebaars, coquilles en landhoen in speciaal ontwikkelde manden naar de nok van de ballon getakeld. Daar garen de gerechten bij een temperatuur van circa 90 graden, om vervolgens uit de ballon af te dalen voor de eindbereiding.

Het is daarmee het enige luchtballon restaurant wereldwijd. Je krijgt tijdens jouw vaart maar liefst vijf gerechten voorgeschoteld. De vlucht duurt zo’n anderhalf uur, al is dit afhankelijk van het weer en de wind. Je krijgt voor de vaart een voorgerecht op de grond. Daarna nog een voorgerecht en twee hoofdgerechten. Al deze gerechten worden in de lucht voor je klaar gemaakt. Bij terugkomst op de grond krijg je daar een dessert voorgeschoteld. Een schitterende ervaring lijkt me dit, vooral tijdens een romantische date of een jubileum.

Meer informatie over CuliAir

Uiteraard krijg je bij deze gerechten ook bijpassende wijnen. Op het tafeltje, wat in de lucht wordt opengeklapt, kun je jouw gerechten en wijn zetten. Een garantie voor schitterende momenten, gesprekken, foto’s en herinneringen. De gerechten worden stijlvol gepresenteerd en vanaf gedekte skybar kun je als passagier op grote hoogte genieten van smaak en uitzicht.

Voor haar CuliAir Skydining belevenissen werkt Angélique samen met erkende ballonvaartbedrijven. Met Michael Kruseman van 4CB Ballonvaarten en Niels Kon van Wiegers Ballonvaarten. Zeer ervaren en gecertificeerde piloten die hun hele leven al bezig zijn met ballonvaren. Wil je meer weten over deze unieke ervaring of zelf boeken? Check hier de website van CuliAir.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!