Experiences

Heerlijke activiteit op Curaçao: boottocht op het Spaanse Water

curacao-spaanse-water-boot
Foto: Jan Sofat

Curaçao blijft een van onze favoriete zonbestemmingen. Met het heerlijke weer, de mooie stranden, gezellige mensen, prachtige cultuur en de azuurblauwe zee, zijn er meer dan genoeg redenen om het eiland een keer (of 10) te bezoeken. Als je wel eens op Curaçao bent geweest dan heb je vast gehoord van het Spaanse Water. Dit is een groot gebied van het eiland, waar je heerlijk kunt varen. Het water is rustig en je hebt er prachtig uitzicht op riante villa’s. Daarnaast kom je langs meerdere plekken waar je veel over de geschiedenis kunt leren.

Genieten op het Spaanse Water

Spaanse Water is een lagune en een plaats in Curaçao. Je kunt het Spaanse Water uiteraard het beste ontdekken vanaf de boot. Op deze manier zie je het eiland en het water van een hele andere kant en kom je op plekken waar je normaal niet kunt komen. Aan het Spaanse Water bevinden zich wijken als Banda Ariba, Jan Sofat, Jan Thiel en Santa Barbara. Wat dacht je van de meets riante villa’s bekijken, leren over de geschiedenis van Curacao en een schitterend uitzicht over onder andere de Tafelberg. Ook vaar je langs dit privé eiland (heb je nog wat geld over?).

Het Spaanse Water is de plek waar de meest exclusieve huizen staan. Onder de 2,5 miljoen euro kun je nauwelijks een huis krijgen op deze bijzondere plek. Geen wonder dat hier huizen staan van BN’ers, bekende DJ’s, grote ondernemers op Curaçao en zelfs leden van de Koninklijke familie. Vanaf het water heb je letterlijk een uniek inkijkje in het leven van deze mensen. Voor de beste ervaring kun je het beste een privé charter boeken. Hieronder een sfeerimpressie van onze trip:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reisleven (@reisleven)

Tip: Varen met Red Snapper

Wij besloten een tour te doen met een privé charter en kozen daarbij voor Red Snapper. Deze organisatie was de eerste charter op het Spaanse Water en je hebt er tal van mogelijkheden, van kleine tot grotere groepen. Kapitein Herbert zorgde met mooie verhalen over de cultuur, natuur en verschillende huizen voor een bijzondere ervaring. Daarnaast stopten we bij J’s Floating Hut, een eigen vlot van de organisatie, verscholen in de natuur. Hier kun je ook bbq’s, een feest geven of zelfs trouwen. Alles is te regelen in overleg. Je kunt met maximaal 30 mensen terecht op de bootcharter.

Wil je iets meer avontuur? Dan biedt Red Snapper ook duik en snorkel tours aan. Ga je voor een romantisch dagje met jouw geliefde? Kies dan voor een zonsondergang tour. De organisatie zorgt bij alle tours voor verfrissende drankjes (die je wel moet aanschaffen op de boot). Benieuwd naar alle opties? Neem een kijkje op de website van Red Snapper Boat Trips.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!