Zuid-Amerika

Curaçao met locals: zoveel meer dan strand en Happy Hour

willemstad-curacao-gekleurde-huizen

Iedereen kent de foto’s van Curaçao, gekleurde huizen, mooie stranden en prachtig weer. De reden om er heen te gaan heeft hier dan ook veel mee te maken. Je weet vrijwel zeker dat je mooi weer hebt, ook al is het natuurlijk wel even een eindje vliegen. En groot voordeel, je kunt er gewoon Nederlands spreken. Maar er is natuurlijk veel meer te doen op dit Caribische eiland. Wij gingen op pad met locals en vonden een aantal ‘Hidden gems’

Stranden van Curacao

De meeste toeristen boeken een vakantie op resorts of in hotels en zitten daarmee vaak meteen aan een strand. Dit zijn meestal mooie stranden, die er niet waren maar voor het toerisme gemaakt zijn. De bekendste zijn Zanzibar, Mambo, Lions Dive, Papagayo en Blue Bay. Je kunt hier ook prima liggen als je niet in een hotel of resort zit. Je betaalt dan soms entree en een klein bedrag voor de ligbedjes.

Maar als je rond rijdt met je auto (waar je echt niet buiten kunt als je wat van het eiland wilt zien) naar Westpunt zijn er veel meer verrassende stranden te vinden. Daaibooi is er 1 van, waar ook de locals graag zitten met al hun heerlijke eten in het weekend. Kokomo Beach is een fijne hang-out, wel met de nodige rotsen. En Playa Lagun is een heerlijke rustige baai met een restaurant met prachtig uitzicht. Ook Piratesbay is een fijn hippieachtig strand.

stranden-lionsdive-curacao

Natuur

Er zijn een aantal mooie natuurparken op Curaçao. Shete Boka National Park kun je echt niet missen. Een ruig landschap aan de wilde noordkust, waar het water hoog opslaat. Je kunt het lopen en deels met je auto rond rijden. Bij Playa Piskado kun je tussen de schildpadden zwemmen, al is dit de laatste jaren wel heel druk geworden. In Willemstad is het Curacao Rif Mangrove Park geopend. Als je daar vroeg komt kun je er veel verschillende dieren spotten. En Jardino heeft sinds kort het Hofi Mango natuurpark geopend.

Je kunt prima hiken op Curacao, maar hou wel rekening met de warmte. Dus doe dit vroeg op de dag of later. Wel voor 19.30 klaar zijn, dan wordt het donker. De zoutpannen zijn mooi om te lopen. Hier vind je ook vaak de bekende flamingo’s. Het Christoffelpark is ook een goede, daar zijn 8 wandelroutes en de mogelijkheid om de Christoffelberg, 377 meter hoog, te beklimmen. Je kunt wandelroutes online vinden of met een gids doen.

mangrove-natuur-curacao

Willemstad

Eigenlijk is Willemstad niet echt een stad. Het bestaat uit veel verschillende wijken. Bovendien heb je er de Sint Annabaai wat het in 2 delen snijdt. Aan de ene kant heb je Punda, hier ligt de kade met de kleurige handelshuizen. De straatjes zijn alleen lopend te bezoeken en er zijn veel leuke winkels, restaurants en cafe’s. Elke donderdag vind je hier de Punda Vibes met veel muziek en gezelligheid. Pietermaai is de buurt waar je moet zijn om te eten en uit te gaan.

De Pontjesbrug verbindt Punda met Otrobanda aan de overkant. Het betekent dan ook “de andere kant”. Dit is de artistieke wijk in Willemstad. Hier vind je heel veel streetart, prachtige muurschilderingen en veel kleurige huizen. Het was lange tijd een ruige buurt maar de laatste jaren is het omgetoverd tot een bruisend kunstcentrum. Het beste kun je er gewoon rond wandelen om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken.

svreetart-otrabanda-curacao

Eten

Curaçao zit vol met restaurants. Alle keukens kun je er vinden. De prijzen liggen een beetje gelijk aan Nederland, behalve als je de lokale gerechten eet. In Punda heb je de Foodmarket: Plasa Bieu, waar je tussen de middag heerlijke stoba kunt eten aan lange tafels. Ook bij Pop’s Place aan de Caracasbaai kan dit de hele dag. Of in de avonden bij de Truk’i Pans, de vele foodtrucks langs de weg waar je van 21.00 tot na middernacht kunt snacken. Dus perfect voor na het uitgaan.

Een aantal aanraders qua restaurants: No10 voor ontbijt of lunch in een landhuis, Landhuis Santa Martha onderweg naar Westpunt voor lunch of een drankje (kun je ook geweldig overnachten). De Visserij, waar je zelf je vis uit kiest en ze die daarna voor je klaar maken. Purinci en Saltwater, kleine visrestaurantjes. Maira’s Kitchen in Otrabanda. De Heeren at Sea met uitzicht op zee of vlak daarnaast BijBlauw, dit zijn ook mooie stadshotelletjes. Tabooshh! aan het Spaanse Water, waar je op het water zit. Brass Boer op Blue Bay is ook een optie, restaurant van Jonnie Boer. Maar er is heel veel meer natuurlijk.

mara's-kitchen-restaurants-curacao

Uitgaan

En ja, ook dat is natuurlik een belangrijke factor om naar Curaçao te gaan: het uitgaan. Er zijn ontzettend veel stagiaires die op Curaçao zitten, voornamelijk in de horeca. Die verblijven veel in Pietermaai en daar zitten dan ook heel veel plekken om uit te gaan. Er zijn verder op alle dagen Happy Hours. Een kleine greep: Dinsdag bij Mr. Porter en Bar P. Donderdag bij Mundo Bizarro met live muziek. Vrijdag op Mambo Beach. Zaterdag de drukste bij Zanzibar en op zondag bij Hemingway Beach Bar.

vakantie-curacao

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!