Experiences

Weekendtip: Daalder x Haute Photographie op het Museumplein

haute-photographie-daalder-kunst-restaurant

Op zoek naar een unieke ervaring komend weekend? Het sterrenrestaurant Daalder strijkt 15 tot en met 18 september neer met een pop-up restaurant in samenwerking met boutique fotografiebeurs Haute Photographie. Het betreft een paviljoen van 1000m2, midden op het Museumplein, dat garant staat voor prachtige kunst en geweldig eten van het hoogste niveau. Met onder andere fashion fotografie van Campbell Addy en Albert Watson, 100 nieuwe talenten, unieke archiefbeelden van Ajax uit 1971/1972, een portret van een 18-jarige Mike Tyson en een bijzondere serie foto’s van sportlegende Muhammad Ali.

Daalder x Haute Photographie

Reisleven kreeg de primeur om de preview van deze samenwerking bij te wonen. We aten de lekkerste Nigiri-sushi’s van Daalder, terwijl we konden genieten van het werk vele talentvolle fotografen. Er zijn slechtere ‘werkdagen’ denkbaar. Op de beurs staat een unieke kijk op fotografie centraal en krijgen bekende namen en talenten de kans om hun kunsten te laten zien. Van foto’s van Oud Amsterdam, Johan Cruijff, The Beatles, tot een collectie die in teken staat van het verzet in Zuid-Afrika tegen het apartheidsregime.

Creativiteit staat in dit paviljoen centraal en dat past goed bij restaurant Daalder. De keuze voor een pop-up restaurant in samenwerking met Daalder onder leiding van sterrenchef Dennis Huwaë was dan ook al snel gemaakt. Deze chef ziet koken namelijk ook als een kunstvorm. De lat ligt dus hoog en we kunnen jullie alvast verklappen, alle verwachtingen worden hier waargemaakt. Hieronder een kleine impressie van het paviljoen:

@reislevenTip van de dag. Kunst & belachelijk lekker eten bij Haute Photography x Daalder op het Museumplein 🖼 🍣♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

Verschillende menu’s

Tijdens Haute Photographie serveert Daalder een drie- of viergangen a la carte lunchmenu. In de avond kun je kiezen voor een zes gangen chefsmenu. Tussen lunch en diner is er genoeg ruimte voor een borrel met vrienden of collega’s. Je kunt jouw tickets hier bestellen.

Openingstijden:

Vrijdag 16 September – 10.00 – 18.00 (restaurant open tot 23.00)
Zaterdag 17 September- 10.00 – 19.00 (restaurant open tot 23.00)
Zondag 18 September – 10.00 – 17.00

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!