Bestemmingen

De 10 populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders

De 10 populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders

Na twee jaar waarin weinig mogelijk was op vakantiegebied, zitten we sinds kort weer veel ruimer in de vakantiemogelijkheden. Dat was goed te merken aan de topdrukte op Schiphol de afgelopen weken. De verwachting is dat we de komende zomervakantie nog véél meer met zijn allen op reis gaan. Ga jij liever elke vakantie ergens anders naar toe, of ga je het liefst elke keer naar dezelfde bestemming? Waar gaat de gemiddelde Nederlander nu eigenlijk het liefst naar toe? We zetten de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders op een rij.

10. Verenigde Staten

De eerste conclusie die we uit deze top 10 kunnen trekken is dat een meerderheid van de Nederlandse vakantiegangers liefst niet al te ver weg gaat. De USA is namelijk het enige land buiten Europa in de top 10 van favoriete vakantielanden van Nederlanders. Toeristenmagneten in Amerika zijn grote steden – vooral New York – en uitgestrekte natuurgebieden zoals de Rocky Mountains. Rondreizen met een huurauto of -camper is ook een bij Nederlanders populaire manier om van een vakantie in Amerika te genieten.

9. Groot-Brittannië

Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Grote steden zoals Londen, Newcastle, Liverpool, Edinburgh en nog veel meer zijn grote trekpleisters. Ook voor liefhebbers van ruige, ongerepte natuur valt in Groot-Brittannië veel te genieten; van de ruige kustgebieden van Zuid-Engeland en Wales in het zuiden, tot de indrukwekkende Schotse Hooglanden in het noorden.

8. België

Het fijne van België is dat het een van de meest nabije vakantielanden is, en het tegelijkertijd toch heel anders is dan Nederland. Het is ook het enige land in Europa buiten Nederland waar een groot deel van de bevolking Nederlands spreekt. De prachtige historische steden zoals Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge trekken veel Nederlanders. Net als de Belgische Noorzeekust en de groene heuvels van de Ardennen.

10 populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders

7. Oostenrijk

Oostenrijk is traditioneel een populaire wintersportbestemming, maar de laatste jaren gaan ook steeds meer Nederlanders er op zomervakantie. Wat Oostenrijk aantrekkelijk maakt als vakantieland zijn de schitterende berglandschappen met indrukwekkende uitzichten. Hoofdstad Wenen is één van de mooiste en cultureel rijkste steden van Europa en is dan ook erg trek voor stedentrips.

6. Turkije

Turkije heeft net als de andere landen rond de Middellandse Zee veel te bieden voor vakantiegangers en dan vooral in de zomer: kilometers strand, veel zon en veel vermaak in populaire badplaatsen. Hoofstad Istanbul is een megastad met een enorm aanbod aan cultuur en bezienswaardigheden en trekt veel bezoekers uit de hele wereld, waaronder veel Nederlanders.

5. Griekenland

Griekenland heeft naast zon, zee en strand een enorm rijke historie. Het wordt gezien als de bakermat van de Europese beschaving en je kunt er talloze indrukwekkende plekken bezoeken met overblijfselen van duizenden jaren geschiedenis. Maar daarnaast is Griekenland ook zeer veelzijdig; neem alleen al de vele eilanden, zoals Kreta, Rhodos, Corfu en nog veel meer. Elk eiland is weer anders, maar ze hebben één ding gemeen: je kunt er genieten van een heerlijke vakantie. Check bijvoorbeeld deze luxe Griekse bungalows!

0 populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders

4. Italië

Er zijn maar weinig landen zo invloedrijk op het gebied van eten en drinken als het land van de pizza, pasta, prosciutto, bruschetta, barolo en ga zo maar door. Je gaat natuurlijk niet alleen om lekker te eten en drinken op vakantie en het aanbod aan vakantiebestemmingen in Italië is zeer uitgebreid en divers. De bergen in het noorden, de grote meren zoals het Gardameer, de groene heuvels van Toscane, iconische steden zoals Rome, Florence en Napels en zo kunnen wel nog heel lang doorgaan. Of wat dacht je van een fontein die 24 uur lang rode wijn schenkt?

3. Spanje

Spanje is al populair bij Nederlanders sinds het normaal werd om in de zomervakantie naar het buitenland te gaan, eind jaren zestig van de vorige eeuw. De eerste generaties Nederlandse vakantiegangers in Spanje werden aangetrokken door zon, zee en strand, Aan de Costa Brava, de Costa Blanca en de Costa del Sol groeiden de badplaatsen als kool. Daarna kwamen ook andere bestemmingen in Spanje in trek, zoals de Spaanse Pyreneeën, het Baskenland en Andalusië, en de grote steden Barcelona, Madrid en Valencia. Nog meer favoriete Spaanse bestemmingen voor Nederlanders zijn de Canarische eilanden, die weliswaar voor de kust van Marokko liggen maar bij Spanje horen.

2. Duitsland

Na de Tweede Wereldoorlog duurde het even voordat Duitsland weer een populaire vakantiebestemming werd, maar inmiddels weten we onze oosterburen weer te vinden en is Duitsland zelfs het op één na populairste vakantieland voor Nederlanders. Het is dichtbij, veel Nederlanders spreken de taal, maar bovenal is het een enorm groot land met prachtige streken, natuur, gebergtes en grote steden met een rijk aanbod aan cultuur, winkelen, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. Berlijn, Keulen en Düsseldorf zijn enkele van de onder Nederlanders populaire steden. Populaire vakantiegebieden onder de Nederlanders zijn al jaren Beieren, het Sauerland, de Moezelstreek en het Zwarte Woud.

1. Frankrijk

Frankrijk is al jarenlang één van de grootste favorieten onder de vakantielanden voor Nederlanders. Het is betrekkelijk dichtbij en de vakantiemogelijkheden zijn bijna oneindig. De ruige kust van Bretange en Normandië, zonnige stranden aan de Middellandse Zee, bergen, heuvels, meren en nog veel meer; je kunt elk jaar een andere bestemming kiezen als je naar Frankrijk gaat. Daarnaast is hoofdstad Parijs één van de populairste steden voor een stedentripje, niet alleen onder Nederlanders maar wereldwijd. Een stad waar je nooit op uitgekeken raakt en die ook nog eens goed te combineren is met een andere publieksfavoriet: Disneyland Parijs.

10 populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!