Experiences

De 11 leukste Escape Rooms in Nederland

11 leukste Escape Rooms Nederland highlight

Escape Rooms zijn razend populair en er komen er steeds meer bij. Wil jij met je familie, vrienden, collega’s of ander gezelschap naar een spannende Escape Room en zie je door de bomen het bos niet meer? Check dan hieronder ons overzicht van de 11 leukte Escape Rooms van Nederland en kies de Escape Room met jouw favoriete thema!

11. Walking Death

Als je de tv-serie Walking Dead kent weet je al wat je ongeveer kunt verwachten van deze bijna gelijknamige Escape Room: de setting dat er twee jaar verstreken zijn na de Apocalyps, en de overlevenden moeten op zoek naar veiligheid en zich verbergen voor zombies. Van een verlaten gevangenis probeer je sectoren te verkennen, maar dat gaat natuurlijk niet zomaar… De Walking Death Escape Room is onderdeel van Escape Game Over in de Witte de Withstraat in Amsterdam. Het is geschikt voor 2 tot en met 6 deelnemers en duurt ongeveer een uur.

10. The Dome

Een van de beste Escape Rooms ter wereld staat gewoon in Nederland. We hebben het over The Dome, die in 2019 en 2020 werd gekozen tot beste Escape Room ter wereld, en in 2021 tweede werd op basis van honderdduizenden inzendingen. De waardering voor The Dome is gemiddeld een 9,8. Wat bezoekers vooral waarderen is dat deze escape ingenieus is, met gevarieerde puzzels en vooral dat het totaal geen standaard Escape Room is. Escape Room The Dome bevindt zich in Bunschoten en is geschikt voor 4 tot en met 6 personen.

9. De Verzetsgroep

Deze Escape Room heeft de Tweede Wereldoorlog als thema. Je moet het verzet helpen en zorgen dat de vijand de geen toegang krijgt tot de coderingscode van de verzetsgroep, anders komen duizenden onderduikers in gevaar… De sfeer in deze Escape Room is goed getroffen zodat je jezelf helemaal in het begin van de jaren 40 waant. Escape Room De Verzetsgroep zit in Utrecht, de speeltijd is ongeveer een uur en het is geschikt voor 2 tot en met 8 personen.

11 leukste Escape Rooms Nederland De Verzetsgroep

8. Egypt

We gaan naar Arnhem, of beter gezegd naar het oude Egypte. Ontsnap aan de wraak van farao Hor en ontsnap uit de Piramide waarin je bent opgesloten. Dat valt niet mee, want ontsnappen uit de raadselachtige ruimte waarin je opgesloten zit gaat natuurlijk niet zomaar, je moet wel eerst wat ingenieuze puzzels oplossen. De Egypt Escape Room vind je in Arnhem en is geschikt voor 2 tot en met 6 personen.

7. De Laboratoriumkamer

De Laboratoriumkamer was de allereerste Escape Room van Nederland en zelfs van de Benelux! De aankleding en de puzzels maken het nog altijd een heerlijke kamer. De verhaallijn is dat een beruchte geleerde, dokter Steiner jaren geleden gek werd in deze kamer. Probeer samen met je team het hoofd koel te houden en uit te vinden wat deze mad scientist heeft meegemaakt. De Laboratoriumkamer Escape Room bevindt zich in Bunschoten en is geschikt voor 3 tot 6 personen.

6. The Architect

Je kent vast wel de architect H.P. Berlage, van de Beurs van Berlage. Maar ken je ook het gerucht dat hij lid was van een geheim genootschap? De leden van dit genootschap hadden de antwoorden op de belangrijkste geheimen van de mensheid. De missie van jou en je team is om binnen een uur de geheimen te ontrafelen. The Architect Escape Room bevindt zich daadwerkelijk in de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. Je team is minimaal 4 en maximaal 6 spelers en let op: requires fluency in English!

5. Bloody Mary

Ben je een horrorliefhebber, dan is dit jouw Escape Room. Ben je bang aangelegd dan is het waarschijnlijk minder geschikt. Deze horrorkamer is gebaseerd op de legende van Bloody Marie. Jij en je team moeten samen uitzoeken wat er is gebeurd met jullie klasgenootje Amy, die spoorloos is verdwenen. Daarbij moet je ook uit handen zien te blijven van Bloody Mary. Er zijn drie varianten: spannend, eng en supereng. De Bloody Mary escape room is geschikt voor 3 tot en met 6 personen en bevind zich in een sfeervol voormalig klooster in Amersfoort.

11 leukste Escape Rooms Nederland Bloody Mary

4. Amsterdam Catacombs

Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze Escape Room een bijzonder griezelige uitstraling. Samen met je team moet je verdachte gebeurtenissen onderzoeken in de catacomben van een oude kerk. Het is naast een Escape Room ook een bijzondere ervaring door de toegewijde acteurs die deze Escape Room tot een interactieve en onvergetelijke ervaring maken. ‘Wees voorbereid op stressvolle momenten’ valt er op de site van Amsterdam Catacombs te lezen. De minimum leeftijd voor Escape Room Amsterdam Catacombs  is 16 jaar, de groepsgrootte is 2 tot en met 7 personen en het duurt ongeveer anderhalf uur.

3. The Freakshow

Bij The Freakshow is het goed gelukt om een originele setting te bedenken. Je bent in een circustent opgesloten door circusfreaks en moet zien te ontsnappen. Gelukkig heet een groepje eerder ontvoerde kinderen raadsels achtergelaten. De oplossingen van de raadsels helpen je ontsnappen. Niet alleen spannend, maar ook een mooie ervaring door de special effects.  De Freakshow escape roop is in Delft, is geschikt voor twee tot zes spelers en het duurt ongeveer een uur.

2. The Wizard School

Ben je één van de miljoen Harry Potter fans? Dan is de Wizard School Escape Room echt iets voor jou. Je gaat met je team op zoek naar de foto’s van het schooljaarboek. Om ze te vinden zullen jullie je tovervaardigheden moeten testen. Het is ook een leuk concept voor wie nog nooit eerder een Escape Room heeft gedaan. The Wizard School is gevestigd in Amersfoort en is geschikt voor groepen van 2 tot 8 personen. Kinderen tot 12 mogen mee, maar wel onder begeleiding van een volwassene.  Krijg je nooit genoeg van Harry Potter? Ook in Londen en in Alkmaar zijn er Harry Potter Escape Rooms.

1.    The Vault

Bij The Vault is het concept van de Escape Room omgekeerd: je moet niet uit een kamer ontsnappen maar er juist inbreken. Het doel is om de inhoud van een kluis te bemachtigen. Het gaat om een object om oneindig energie op te wekken. Het is gemaakt door een van de beroemdste uitvinders aller tijden: Nikola Tesla. Dat is niet makkelijk en jij en je team krijgen er dan ook anderhalf uur de tijd voor. The Vault Escape Room bevindt zich net als The Architect in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ook hier geldt: minimaal 4 en maximaal 6 spelers en requires fluency in English.

11 leukste Escape Rooms Nederland The Vault

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!